VREMENSKA PROGNOZA

Video | Kakvo nas vrijeme čeka u ovom tjednu? Meteopatima će biti bolje, to je sigurno!

Temperature ugodne, oko 24 °C. Od četvrtka do najmanje nedjelje, posvuda možemo očekivati suho i sunčano

Nedjelja je donijela konačno meteorološki stabilan i mirniji dan.

Satelitska snimka Europe prikazuje da u prizemnom sloju atmosfere iznad Hrvatske djeluje greben anticiklone, polja visokog tlaka zraka. Sjevernije od nas premješta se oblačni sustav koji nas je okrznuo i donio vlagom bogat zrak i kišu.

Iako strepimo u ovim trenucima nad svakom kapi kiše, srećom, ona neće biti obilna ni značajnih količina, uglavnom 10-ak litara po četvornom metru.

DO KRAJA DANA:

Kišni oblaci brzo će odmicati dalje na jug, stoga će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj popodne biti sve sunčanije. Uz slab južni vjetar i temperature oko 18 °C bit će prilično ugodno.

Popodne i na istoku slijedi prestanak oborina i razvedravanje, počevši sa sjevera i zapada. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a uz maksimalne temperature oko 17 °C činit će se svježe.

Oblaci će se sa sjevera Dalmacije i unutrašnjosti popodne premještati dalje na jug uz lokalnu kišu, ali uglavnom malih količina. S odmicanjem, brzo će se i razvedravati, ali i jačati bura na umjereno jaku do jaku. Temperature ugodne, oko 24 °C.

Veći dio Istre će biti suh, no njezin istok kao i Kvarner te gorje mogu računati još sredinom dana na malo kiše. Brzo će se i razvedravati, stoga će veći dio dana biti sunčano. Zapuhat će umjerena bura i sjeverac pa će se činiti svježije nego jučer.

U NASTAVKU TJEDNA:

Do sredine tjedna na kopnu imat ćemo nešto više oblaka i lokalne kiše vrlo malih količina. Od četvrtka do najmanje nedjelje, posvuda možemo očekivati suho i sunčano. Svakako, računajte na hladna jutra s čestom maglom, koja će sa sjeverozapadnjakom potkraj tjedna izostati. Dnevna temperatura bez značajne promjene, ostaje ugodno osobito na suncu.

Na moru idući tjedan obilje sunčanih sati, a oborine se nakon ponedjeljka ne očekuju. Veća vjerojatnost za kišu je u subotu, kad će se uz južinu skupljati oblaci na sjeveru Jadrana. Uz ispodprosječne temperature za kraj ljeta, kako jutarnje tako i dnevne, očekujte i jaku buru koja će tijekom srijede i četvrtka zasigurno stvarati probleme u prometu.

Za sve jesenske radove na otvorenome, vrijeme će idući tjedan poslužiti i to zasigurno njezin drugi dio, prognozira Željka Pogačić Brckan za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari