VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme čeka u tjednu pred nama? Danas još uživamo na suncu, a onda…

Foto: Mateo Levak/Riportal

Proljetni vikend je iza nas, a ispred nas su još dva takva. Prostrani oblačni sustav sa zapada Europe potkraj utorka stiže do naših krajeva i donosi nestabilnosti.

PONEDJELJAK

U novi tjedan ulazimo uz sunčano vrijeme i uz osjetno toplije prijepodne. Naime, zapuhat će slab jugozapadnjak u unutrašnjosti, na moru jugo pa će temperatura brzo rasti. Prolazno će biti visokih oblaka, pišu Vijesti.hr

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj će današnje popodne biti sunčano i toplije od jučerašnjega. U hladu će se mjeriti oko 26 °C, a puhat će uz slab do umjeren jugozapadnjak, u Međimurju i Zagorju pojačan. I na istoku zemlje će popodne biti pretežno sunčano, uz nešto visokih oblaka lijepog vremena. Uz slab vjetar južnih smjerova bit će vrlo toplo, temperatura će u hladu porasti na oko 27 °C.

U Dalmaciji i unutrašnjosti sunčano i toplo poslijepodne uz temperature od 24 °C do 27 °C u zaobalju. No, jugo će pojačati u odnosu na ujutro. Uglavnom će biti do umjerene jačine, no u srednjoj Dalmaciji su već mogući poneki jači udari. Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici će popodne biti pretežno sunčano. Temperatura će uz obalu biti od 22 °C do 24 °C pa će uz umjereno jugo biti ugodno.

U gorju uz jugozapadnjak prilično toplo, uz 22 °C do 26 °C u hladu.

U NASTAVKU TJEDNA

Na kopnu će u utorak biti sunčano i vrlo toplo, lokalno i vruće. No, navečer već u najzapadnije dijelove zemlje i u gorje stižu oblaci i pljuskovi. S time počinje nestabilniji period. Svakodnevno će do kraja tjedna biti barem malo kiše, većinom u obliku pljuskova, u početku i izraženijih uz grmljavinu. Pritom će i osvježiti, no zadržat će se na oko 20 °C.

Na sjevernom Jadranu će već od utorka popodne biti vrlo nestabilno, izgledni su izraženiji grmljavinski pljuskovi koji će se do srijede proširiti dalje duž obale. Temperatura će biti malo niža. Vjetar od srijede promjenjiva smjera, u utorak valja računati na umjereno do jako jugo.

Na dugotrajnije razdoblje stabilnog vremena ćemo pričekati, čini se, kraj svibnja. Prvo pogoršanje stiže taman po voznom redu pučke prognoze na dane “ledenih svetaca”. Ipak, srećom nema straha od mraza, ali ima od leda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari