VRATIO SE NA BROD

POMORAC PROVEO OSAM SATI U MORU: Nitko nije niti primijetio da mladića nema; Zbog jedne stvari imao je sreće

Foto: Unsplash/B.A./ Ilustracija

Mornar je pronađen pothlađen, ali srećom ne u težem obliku te je ubrzo vraćen za svoj brod

St Katharinen, tanker za prijevoz kemikalija koji je plovio rutom od Slavyanke u Rusiji do Singapura, prijavio je 6. svibnja nestanak jednog člana posade. Kako piše Maritime Bulletin, brod se nalazio u Južnom kineskom moru te je u jutarnjim satima narednog dana nastavio s plovidbom.

Pronađen je pothlađen, ali srećom ne u težem obliku te je ubrzo vraćen za svoj brod. Tanker na kojem se mladi mornar nalazio izgrađen je 2013. godine i plovi pod zastavom Singapura.

Mornar je imao sreće jer je temperatura mora viša

 

 

 

 

 

 

 

 

Do jednog sada čovjek može preživjeti u vodi temperature do 5 °C, dok u vodi temperature do 10 °C preživljavanje traje prosječno oko dva sata. U vodi temperature od 15 °C čovjek ima šanse preživjeti šest sati u prosjeku. U slučaju da je temperatura iznad 20 stupnjeva, tada je moguće preživjeti 25 sati.

No, na preživljavanje u moru ne utječe samo temperatura vode nego i mentalna stabilnost unesrećenog kao i eventualna izloženost grabežljivcima iz mora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari