ODMAH JE UHIĆEN

Strava u Francuskoj: Sirijac na igralištu izbo nožem četvero djece i jednu odraslu osobu

Foto: Twitter

Francuski ministar unutarnjih poslova potvrdio je informaciju kako su djeca izbodena nožem u napadu u parku u blizini jezera Annecy, na jugoistoku zemlje

Policija je objavila da je osumnjičenik 32-godišnji Abdalmasih H. (32) sirijski izbjeglica koji je legalnim putem ušao u Francusku. Zahtjev za azilom je podnio u studenom prošle godine.

Pobjegao je s mjesta događaja, a zatim nasrnuo na starijeg muškarca koji je šetao u blizini. U tom trenutku intervenirala je policija, a napadač je pogođen u noge i svladan.

Prema najnovijim informacijama riječ je o napadu četvero djece i odrasle osobe, a troje ih je u kritičnom stanju.

Svjedoci kažu da su vidjeli osobu kako napada malu djecu na igralištu. Nakon što su ga pokušali preplašiti, udaljio se. Tada je policija intervenirala.
“Govorio je engleski. U početku smo mislili da je neka igra, ali kada su ljudi počeli vikati, shvatili smo da je stvar ozbiljna”, rekao je jedan od svjedoka.

Izbodeni na igralištu u parku

Strava u Francuskoj, šestero djece ozlijeđeno je u napadu nožem. Prema dostupnim informacijama žrtve su bile stare oko tri godine, javlja BBC.

Francuski ministar unutarnjih osoba potvrdio je informaciju kako je nekoliko djece izbodeno nožem u napadu na dječjem igralištu u parku u blizini jezera Annecy, na jugoistoku zemlje jutros u 9.45 sati.

Regionalni zamjenik Antoine Armand opisao je napad kao “gnjusan” i rekao da vlasti provode istragu.

Francuska premijerka, Élisabeth Borne, je na putu prema mjestu događaja. Francuska Narodna skupština održala je minutu šutnje, a ceste oko mjesta napada su blokirane. prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari