„KAO APOKALIPSA” Hrvatica iz uraganom pogođene Irske: “Oluja će uskoro stići i do nas, vani kao da je apokalipsa”

Hrvatica iz Irske za otkrila kakva je situacija u uraganom pogođenoj Irskoj

Iznad Atlantika formirao se uragan Ophelia koji prijeti Europi. Najgori udari oluje očekuju se u sjevernom i zapadnom dijelu Velike Britanije, a brzina vjetrova bi mogla doseći 130 kilometara na sat. (OVDJE)

“Zbilja je neobično pogledati kroz prozor. Upravo sada se smrknulo, a vani izgleda kao da dolazi apokalipsa”, dodala je. Na pitanje strahuju li, odgovorila je kako razloga za strah nema ako se stanovnici drže pripisanih pravila. Da su police u trgovinama prazne, svjedoči fotografija koju nam je poslala.

Ona i njezine sustanarke opskrbile su se hranom i vodom.

“Na jugu je počelo. Drveća padaju. Sve živo je zatvoreno. Ima još par sati do Galwayja, iako vani se već nazire. Čitava Irska ne radi”, našalila se.

Vjetrovi snage uragana mogli bi pogoditi sve dijelove zemlje, a snažni vjetrovi tropske oluje mogu se očekivati i u Walesu te na sjeveru i zapadu Engleske, objavio je američki Nacionalni centar za uragane.

“Sve aktivnosti koje nisu nužno potrebne moraju se odgoditi. Nemojte sutra biti na otvorenom po ovoj oluji”, poručio je stanovnicima Sean Hogan, voditelj centra za izvanredna stanja.

Britanski mediji uspoređuju Ofeliju s Velikom olujom iz 1987. godine, koja je uraganskim vjetrovima pogodila Veliku Britaniju. Tropska oluja Ofelija je šesti veliki uragan ove godine koji se formirao iznad Atlantika, a tijekom noći je oslabio na razinu tropske oluje. U ponedjeljak prijepodne, Ofelija se nalazi na oko 300 kilometara južno od Irske.

Vlasti tvrde da bi to mogla biti najgora oluja od uragana “Debbie” iz 1961. kada je živote izgubilo 12 ljudi.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari