IMA SE, MOŽE SE!?

“ISCURILI” RAČUNI! HDZ-ov Pavić novcem ministarstva kupio 36 butelja, parfeme, kemijske…

Jurica Galoic/PIXSELL

HDZ-ov ministar osobno je na karticu ispeglao 7.071 kn i zatim tražio od ministarstva da mu se taj trošak refundira

Prošli tjedan, u zadnjim danima svog tehničkog mandata, ministar Marko Pavić osobno je na karticu ispeglao 7.071 kn i zatim tražio od ministarstva da mu se taj trošak refundira.

Marko Pavić, HDZ-ov ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije posljednje dane svog mandata posvetio je šopingu. Prema dokumentima kojima raspolaže Telegram, ali i iz odgovora glasnogovornice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dâ se zaključiti kako je Pavić vlastitom kreditnom karticom kupovao različitu robu. Kasnije je od ministarstva na čijem je čelu, tražio refundiranje troškova.

Naime, Zlatko Ilak, ovlašten za obavljanje poslova glavnog tajnika u Pavićevu ministarstvu, poslao je molbu Upravi za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave i Sektoru za financijsko planiranje, upravljanje troškovima i kontrolu za refundaciju troška reprezentacije da na tekući račun ministra Pavića doznači novac. Radilo se o iznosu od ukupno 7.071,59 kuna.

Ministar Pavić je, prema pisanju Telegrama, kupio dezodorans Hugo Boss koji je platio 212,90 kuna te dvije bočice toaletne vodice Hugo Boss, svaka po cijeni od 499 kuna, kolonjsku vodicu Calvin Klein čija je cijena bila 655,90 kuna, te još dva muška parfema Eternity, također iz kolekcije Calvin Klein. Svaka bočica koštala je 469 kuna, pa je tako ministar napravio račun od 1.595,70 kuna. Ukupno te večeri, na dva prodajna mjesta, ministar Marko Pavić na parfeme, toaletne vodice i dezodoranse potrošio je 2.808,70 kuna i sve je platilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Kupio 36 butelja

Sljedećeg dana je u prodavaonici specijaliziranoj za prodaju alkoholnih pića kupio 18 boca vrhunskog iločkog traminca (cijena svake butelje je 59,99 kuna), potom šest butelja Dingača (po cijeni od 114,89 kuna), te još 12 boca Postupa (po cijeni od 77,98 kuna). No, kako je za kupljeni Dingač i Postup dobio 10 posto popusta (ukupno 162,57 kuna), ukupni je račun iznosio 2.542,89 kuna

Dakle, kupio je 36 butelja vina. I taj račun glasio je na Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a ministar Pavić platio ga je svojom privatnom kreditnom karticom, te i za njega zatražio refundaciju koja mu je isplaćena na njegov tekući račun.

Potom je u drugoj trgovini kupio crnu kemijsku olovku Icon, Hugo Boss, koja košta 440 kuna, te još jednu roller olovku Pure Cloud, također crnu i također marke Hugo Boss, vrijednu 824 kune. Uz to, ministar Pavić kupio je i plavo punjenje (refil) za kemijsku olovku i to dva komada (ukupno 40 kuna), te također dva komada plavog refila za roller olovku (ukupno 72 kune). Kad se sve zbroji, ministar je u spomenutoj trgovini ostavio 1.720 kuna.

Protokolarni darovi?

Glasnogovornica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Renata Škalabrin je u odgovoru Telegramu napisala:

”Iznos od 7.071,59 kuna”, stoji u odgovoru, ”odnosi se na trošak protokolarnih darova za ministre i predstavnike država članica EU-a zaduženih za Kohezijsku politiku, predstavnike Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije usko surađivalo za vrijeme pripreme i tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, a koji nisu primili protokolarne darove s logotipom EU2020HR, čiji broj je bio ograničen.

S obzirom na pandemiju COVID-19 sastanci koji su se trebali održati u Zagrebu održani su virtualnim putem pa protokolarne darove dostavljamo diplomatskim putem i poštom. Ministru su refundirani troškovi jer ne koristi službenu karticu.”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari