KARTA RASIZMA U EUROPI U Češkoj najviše predrasuda, pogledajte kako stoji Hrvatska

Rezultati istraživanja o rasnim predrasudama u europskim zemljama objavljeno je na portalu Open Science Framework, a proveli su ga znanstvenici s Harvarda

Rezultati istraživanja o rasnim predrasudama u europskim zemljama objavljeno je na portalu Open Science Framework, a proveli su ga znanstvenici s Harvarda u razdoblju između 2002. i 2015. godine, piše Metro.

Test se provodio tako da su ispitanici morali sudjelovati u interaktivnom Project Implicit kvizu u kojemu bi spajali slike s riječima, a jedan od zadataka bilo je povezivanje pozitivnih i negativnih pojmova s prizorima lica ljudi bijele i crne rase. Ujedno je korišten IAT, točnije, test implicitne asocijacije koji mjeri nesvjesne predrasude.

Rezultati su pokazali kako najmanje predrasuda imaju Slovenija, Srbija i Irska te ih slijede Bosna i Hercegovina i Hrvatska dok je rasizam najviše prisutan u Češkoj.

IZVOR: (Figshare)

Vijesti.hr
Screenshot

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari