'SVE JE TO PROKLETO'

Galerija | Klečavci na trgovima diljem Hrvatske, žele biti glavne face u obitelji. Dočekale ih brutalne poruke: ‘Mi smo unuke vještica’

Svake prve subote u mjesecu, u gradovima diljem Hrvatske okupljaju se muškarci koji mole krunicu

Mole “za domovinu, da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju, obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu”.

Ove subote okupili su se i u Splitu na Peristilu, gdje su ih dočekali prosvjednici s transparentima na kojima je pisalo ‘Svoga tila gospodarica’. Krunica se molila i ispred Gradske uprave u Šibeniku, a i tamo su molitelje dočekali prosvjednici s transparentima. Na jednom od šibenskih transparenata pisalo je “Mi smo unuke vještica koje niste uspjeli spaliti”.

U Zagrebu je, kako javlja Index, pred molitelje stala prosvjednica koju su verbalno napali stariji “klečavac” i jedna žena koja ih podržava. Ona je stala tako da se prosvjednica Sandra Huzjak, koja tradicionalno prosvjeduje protiv klečanja jer ga smatra pokušajem zatiranja prava žena, ne može popeti na svoje uobičajeno mjesto i unijela se prema njoj glasno moleći.

Verbalno je prosvjednicu napao i stariji klečavac koji ju je prozivao da nije krštena, na što je ona rekla da je.

“Sve je to prokleto”, rekao je stariji klečavac, javlja Index.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari