KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Ako ćemo sad sumnjati i u Karamarkove riječi, što nam je onda još ostalo

Vladajući se nadaju da će im rejting popraviti poticaj od 1000 eura za novo rođenu djecu, a danas smo konačno doznali da bi se to predizborno obećanje počelo ispunjavati za djecu rođenu od 1. rujna pa nadalje

Izjava prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka o reformi koju će osjetiti oni koji su to zaslužili aktivirala je ekspertne timove na društvenim mrežama. Oni cijeli dan pokušavaju proniknuti u značenje rečenice da će tisuću eura dobiti oni koji su to “zaslužili, a ne potrebiti i siromašni”.

Došlo se do svakakvih teorija – jedni tvrde da je Karamarko mislio na zasluge u bračnoj postelji, dakle, tko se više trudio dobit će, a onaj kom’ se omaklo neće, do teorija vezanih uz političke zasluge.

No, nama se čini najrazumnija teorija po kojoj Karamarko rekao baš to što je rekao. Poticaj od 1000 eura neće dobivati potrebiti i siromašni nego samo bogati. Jer to jedino ima logike.

Naime, ako potičemo samo bogate da rađaju više djece, imat ćemo više bogate djece, a ako poticaje oduzmemo siromašnima, siromašni će onda rađati manje siromašne djece. Na kraju, tim jednostavnim, a zapravo genijalnim planom potpuno će nestati siromaštvo i u Hrvatskoj će živjeti samo bogati ljudi. I sve to za samo 1000 eura.

Ima doduše i onih koji tvrde da je Karamarko napravio gaf i da se samo nespretno izrazio, ali teško je povjerovati da predsjednik HDZ-a griješi i da radi gafove, ako ćemo sad sumnjati i u njegove riječi, što nam je onda još ostalo.
Zoran Šprajc

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari