VRIJEME: Danas samo prolazna naoblaka s kišom, za vikend porast temperature

Vikend počinje pretežno sunčanim i toplim, u istočnoj Slavoniji i vrlo toplim vremenom

Prolazno naoblačenje, mjestimice s kišom, pljuskovima, ponegdje i grmljavinom, uglavnom prijepodne i sredinom dana. Sunčana razdoblja očekuju se osobito u Dalmaciji gdje će kiše biti tek rijetko. Kasno poslijepodne razvedravanje.

Zapuhat će umjeren do jak zapadnjak i sjeverozapadnjak, dok će još u prvom dijelu dana na južnom Jadranu puhati jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod.

Prognoza za petak: djelomično sunčano uz umjerenu naoblaku

U petak će u većini predjela biti djelomice sunčano. Sunčanije će biti u Dalmaciji, gdje će prevladavati mala do umjerena naoblaka. U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, u zapadnoj Slavoniji, na širem riječkom području te u unutrašnjosti Istre, uz povremeno više oblaka, lokalno može pasti i malo kiše ili kakav kraći pljusak.

U kopnenim će predjelima biti slabog i umjerenog jugozapadnog vjetra, na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo.

Jutro će u kopnenoj Hrvatskoj biti razmjerno svježe, s temperaturama između 4 i 11°C, na obali i otocima toplije, od 10 do 15°C, dok se u najtoplijem dijelu dana očekuje između 17 i 22°C, a samo je u gorskoj Hrvatskoj moguć i koji stupanj manje.

Istočna Slavonija mjerit će temperature od ljetnih 27 stupnjeva

Vikend počinje pretežno sunčanim i toplim, u istočnoj Slavoniji i vrlo toplim vremenom. Naoblaka će biti većinom mala, umjerene će biti tek povremeno, ponajprije u Slavoniji, na Kvarneru i u unutrašnjosti Istre, na srednjem Jadranu te u zaleđu Dalmacije.
Diljem zemlje će biti vjetrovito, na kopnu uz umjeren, mjestimice na udare i jak jugozapadni vjetar, na Jadranu uz umjereno i jako jugo i južni vjetar.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između 7 i 13°C na kopnu, te od 12 do 15°C na moru, dok će najviše dnevne u većini kopnenih predjela biti između 18 i 24°C, istočna Slavonija imat će do ljetnih 27°C, a obala i otoci između 19 i 21°C.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari