POVEĆANJE MINIMALNE PLAĆE

Video | KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: ”Tko ima plaću 3400 kuna cijena benzina mu je zadnja briga”

U RTL Direktu Zoran Šprajc osvrnuo se u svome stilu na najavljeno povećanje minimalne plaće na 3400 kuna. Evo što je rekao:

‘Zbog rasta cijena goriva, inflacije i sve skuplje potrošačke košarice, sastalo se Gospodarsko socijalno vijeće, javnosti su se obratili i puno o tome govorili ministri financija i socijalne skrbi, sindikalni lideri, čak je i SDP imao press konferenciju o tome, ali osim beskrajnog vodopada riječi i fraza ništa se novoga nije moglo čuti osim da će vlada povećati minimalnu plaću koju si uglavnom isplaćuju vlasnici manjih tvrtki koji silom zakona u njima moraju biti zaposleni kao direktori, a zapravo žive od dobiti.

Inače ta minimalna neto plaća je 3400 kuna. Ako netko doista samo od nje živi, plaća hranu i režije, taj sigurno nije na granici siromaštva nego duboko preko te granice, a cijena benzina mu je sigurno zadnja briga’, gorko je konstatirao Šprajc.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari