POZIVAJU NA CIJEPLJENJE

Komora medicinskih sestara: ”Ograđujemo se od nestručnih stavova pojedinih kolega o cijepljenju!”

Foto: Riportal

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) ogradila se od širenja u javnosti neznanstvenih i nestručnih stavova pojedinih medicinskih sestara i tehničara o cijepljenju protiv koronavirusa, istaknuvši kako je dosad cijepljeno 72 posto sestara i tehničara.

“Velik broj medicinskih sestara i tehničara je cijepljen, njih 72 posto, a Komora još jednom poziva sve medicinske sestre i tehničare da se cijepe i tako zaštite svoje i zdravlje svojih pacijenata”, ističe se u priopćenju HKMS-a.

Kažu da širenje fake newsa otežava borbu s epidemijom

Širenje netočnih i znanstveno neutemeljenih podataka, pogotovo kada dolaze od medicinskih sestara i tehničara, otežava borbu s epidemijom i ostvarenje što veće razine cijepljenosti građana te ruše povjerenje u zdravstveni sustav.

Iz HKMS-a poručuju kako kontinuirano ulažu napor i upozoravaju svoje članove i članice na važnost cijepljenja kao jedinog učinkovitog izlaza iz epidemije i puta prema normalizaciji života.

“Brojne naše kolegice i kolege, medicinske sestre i tehničari, liječe hospitalizirane pacijente zbog težih oblika covida-19, a mnoge među njima suočavaju se sa smrtnim ishodom pacijenata, među kojima dominiraju necijepljeni. Podsjećamo, sestrinstvo je zdravstvena struka i naš javni govor mora biti baziran na rezultatima medicinske znanosti”, poručuje HKMS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari