Božinović objavio koje se još mjere produljuju: Popuštanje će biti vrlo promišljeno i oprezno

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Danas smo produžili tri odluke od 19.4. do 4. svibnja, rekao je Božinović.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite govorio je o mogućem popuštanju mjera. “Popuštanje mjera će biti vrlo promišljeno i oprezno. Neće se sve primijeniti odjedno, nego postupno”, rekao je Božinović.

“Činjenica je da Hrvatska uspjeva držati epidemiološku sliku kontrolabilnom. Od starta imamo dvocifreni broj oboljelih osoba. Činimo sve da naša crta koja bi bila više ravna nego uspravna i da to održimo što više. To otvara mogućnost da se aktiviraju neki drugi dijelovi života, pogotovo gospodarstvo”, rekao je Božinović.

“Danas smo produžili tri odluke od 19.4. do 4. svibnja, a to su odluka o pogrebima, o mjerama prilikom sklapanja braka ili životnog partnerstva, kao i o zatvaranju dječjih igrališta. Do 17. svibnja se produžuje i mjera da se brodovima u međunarodnoj plovidbi zabranjuje ulazak u Hrvatku”, kazao je Božinović.

Potvrdio je da je iz desetak županija stigao zahtjev za ukidanje e-propusnica.

”Postoje neke koje su tražile da se formira nekoliko područja na kojima ne trebaju e-propusnice, a postoji inicijativa Grada Zagreba i Zagrebačke županije da se spoje i da ne treba propusnica. Nakon konferencije ćemo donositi odluke, ali velik dio predloženog mislim da će stožer usvojiti”, zaključio je.

Ovdje možete pogledati koje su mjere produljene jučer.

D.D.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari