MUKA ŽIVA

Hrvat koji se dva puta zarazio koronom: ‘Osjećaj je užasan, nemam snage ni za što’

Foto: Ilustracija (Mateo Levak/Riportal)

Stručnjaci i dalje ne znaju koliko traje imunitet kod onih koji su preboljeli koronavirus i kako reagira bolesnik kod reinfekcije

Hrvat koji živi u Njemačkoj Stjepo Jelečević u samo nekoliko mjeseci dva se puta zarazio koronavirusom. Prvi put u Njemačkoj, a drugi u kolovozu kad je bio na odmoru u Hrvatskoj.

“Kad sam doktoru rekao da sam u travnju imao koronu, on je taj test bacio u smeće i rekao da nema potrebe da radi drugi test i da ne mogu dobiti drugi puta koronu. Međutim, tri dana kasnije sam završio u bolnici”, rekao je za 24 sata Stjepo Jelečević, Hrvat koji živi u Njemačkoj.

“Inače sam srčani bolesnik pa su me u travnju odmah testirali. Test je ispao pozitivan. Tad nisam imao izražene simptome kao sad. Bio sam u izolaciji 18 dana, a 10.5. sam dobio, ali bez testiranja, odobrenje od liječnika da sam u potpunosti zdrav. Radio sam normalno do 6.7., a nakon toga sam došao u Hrvatsku na godišnji odmor. Prvo sam bio na Hvaru, a zatim sam otišao u Županju. Dana 10. 8. sam imao temperaturu preko 40°C. Odlučili smo se vratiti u Njemačku, ali nisam mislio da imam koronu jer su tad bili govorili da je nemoguće se dva puta zaraziti”, rekao je Stjepo čekajući da hitna dođe po njega.

“Izolirao sam se u jednu sobu. Živim sa suprugom i dvoje djece, koji su se testirali i, nasreću, svi su negativni. Imam velike glavobolje i jako sam slab, ali sad nešto lakše dišem, no osjećaj je užasan. Mišići me jako bole, nemam snage ni za što. Nakon 18 dana od početka bolova i temperature još uvijek ne osjećam da bi mogao ići raditi ili tako nešto. Sutra idem na novo testiranje pa ćemo vidjeti jesam li i dalje pozitivan i gdje će znanstvenici znati više o mom slučaju”, ispričao je Stjepo te ističe da koliko je upoznat u Hrvatskoj nije nikoga zarazio.

Stručnjaci i dalje ne znaju koliko traje imunitet kod onih koji su preboljeli koronavirus i kako reagira bolesnik kod reinfekcije. Postoji mogućnost da je Stjepo bio i nosilac virusa sva četiri mjeseca.

“Ako se utvrdi postojanje tih čestica, to i dalje ne znači da je infekcija napravljena SARS Cov2 virusom. Moguće je da se radi samo o molekulama koje su preživjele i koje su potpuno afunkcionalne”, pojasnio je prof. dr. sc. Dragan Primorac za 24 sata.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari