NOVO ISTRAŽIVANJE

Kod zaraženih koronavirusom pojavio se još jedan neobičan simptom uz gubitak okusa i mirisa

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

U istraživanju je obuhvaćeno 4.039 pacijenata koji su oboljeli od koronavirusa

Istraživanje s Hebrejskog sveučilišta u Jeruzalemu pokazalo je da osim gubitak mirisa i okusa koji su jedan od simptoma koji je karakterističan za koronavirus  pojavio se još jedan simptom koji se može pojaviti kod oboljelih, a to je gubitak osjeta dodira, pišu Vijesti.hr

Profesorica Masha Niv, prodekanica na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu tako je naglasila kako njihova otkrića pokazuju da koronavirus utječe na kemosenzornu funkciju i nije ograničen samo na gubitak mirisa te da bi poremećaji u ovim osjetilima mogli biti znak infekcije koronavirusom.

U istraživanju je obuhvaćeno 4.039 pacijenata koji su oboljeli od koronavirusa, obuhvaćeni su ljudi iz 40 zemalja: “Rezultati pokazuju da se funkcija osjetila mirisa, okusa i dodira značajno smanjuju tijekom bolesti. Ovi simptomi mogli bi biti važni za razlikovanje covida-19 od nekih drugih virusnih infekcija”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari