POD NADZOROM EPIDEMIOLOGA

Koronavirus u Jelenju: Devet osoba zaraženo, nema životno ugroženih

Foto: Riportal

Iz Civilne zaštite Općine Jelenje obavještavaju javnost kako na području općine trenutno ima više osoba zaraženih korona virusom.

“Na današnji dan ukupno devet naših sumještana zaraženo je korona virusom. Bitno je napomenuti da su svi evidentirani i u potpunosti pod nadzorom epidemiološke službe, sukladno propisanim protokolima, izjavio je za nasejelenje.com, u srijedu u večernjim satima Dino Piljić, načelnik stožera Civilne zaštite Općine Jelenje, pozivajući mještane da se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Civilna zaštita Općine Jelenje u stalnom je kontaktu s nadležnim institucijama. S današnjim danom ukupno je devet naših sumještana zaraženih korona virusom, a svi su evidentirani i u potpunosti pod nadzorom epidemiološke službe. Zaraženi mještani nisu životno ugroženi.”, dodali su iz Civilne zaštite Općine Jelenje.

“Počela je vrtićka godina, a bliži se i početak školske godine pa pozivamo sve na odgovorno ponašanje, poštivanje preporuka NZZJ i Stožera CZ radi sigurnosti svih nas, a posebno naše djece i starijih mještana. I ovim putem pozivamo – pazimo jedni na druge, a posebice na djelatnike u školi, vrtiću, ambulanti, trgovinama, ugostiteljskim objektima, banci, pošti, ljekarni kao i uslužnim djelatnostima.”, poručuju svima.

Podsjećamo i na novu organizaciju rada u primarnoj zdravstvenoj zaštiti PGŽ-a, odnosno našoj ambulanti u Dražicama.

  • za svaki dolazak u ordinacije neophodan je prethodni dogovor telefonom ili e-mailom s izabranim medicinskim timom (liječnik i/ili medicinska sestra), osim ako stanje pacijenta nije hitno i po život opasno.
  • za svaki dolazak u ordinacije, osim onih kod kojih postoji ›hitno‹, po život opasno stanje i akutni simptomi s ozbiljnim pogoršanjem stanja, neophodan je prethodni dogovor telefonom ili e-mailom s izabranim medicinskim timom (liječnik i/ili medicinska sestra).
  •  pri ulasku i boravku u zdravstvenoj ustanovi obvezno je korištenje zaštitne maske te dezinfekcija ruku.
  • svi administrativni poslovi, potvrde, doznake za bolovanje i sl. provode se elektroničkim putem u preostalom raspoloživom radnom vremenu.
  • poslodavci se pozivaju da izvješća o bolovanju zaposlenika preuzimaju s elektroničkih platformi po uputi HZZO (e-Zdravstveno).
  • zbog velikog broja telefonskih poziva tijekom radnog vremena u kojem se istovremeno zbrinjavaju i obrađuju bolesnici sukladno epidemiološkim preporukama, na sve pozive nije moguće odgovoriti odmah te će oni biti realizirani u realnom mogućem vremenu.
  • kontakt telefonski brojevi, kao i e-mail adrese svih ordinacija PZZ nalaze se na web stranicama Doma zdravlja PGŽ (domzdravlja-pgz.hr ), te na ulazima u objekte u kojima su ordinacije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari