ADMINISTRATIVNE ZAVRZLAME

Video | Pokojna Milka Babović nakon 19 mjeseci dobit će posljednje počivalište. Nije jedina čija urna čeka na ukop

Umru, kremiraju ih i umjesto na posljednjem počivalištu, zagrobne dane provode na polici pogrebnog poduzeća

Na kazeti od urne već se nakupila prašina od stajanja. Pepeo svog oca koji je umro prije 2 godine, u pogrebno poduzeće je donio sin koji još uvijek traži grobno mjesto.

“Njih imamo desetak kod nas na čuvanju to su razni ljudi koji zbog spleta okolnosti ili zbog nedogovora s obitelji nisu pronašli svoje vječno počivalište”, kazao je Zoran Žic, vlasnik pogrebnog poduzeća.

No to privremeno se zna produljiti pa neke urne stoje i po 6, 7 godina, a ima i bizarnih priča.

“Imamo kod nas na čuvanju posmrtne ostatke od pokojnika koji su bili dosta imućni, bili direktori aviokompanija. Ali očito postoje obiteljski problemi. Bivša supruga s novim dečkom nakon par godina donese urnu i kaže da bi ona ostavila kod na čuvanje dok ne riješi”, kazao je Žic.

Više od godinu i pol dana u pogrebnom poduzeću stoji i urna legendarne Milke Babović koja čeka da se riješi zavrzlama između njezine obitelji i Grada Zagreba kako bi dostojanstveno mogla otići na posljednji počinak.

Problemi zbog pandemije

Zavrzlama je zapravo nastala zbog pandemije, smjene gradske vlasti koja je trebala dodijeliti mjesto, ali i kada je njezin nećak urnu s Mirogoja odnio u posmrtnu pripomoć.

“Ići po nju, nositi ju negdje pa vraćat natrag, po meni nema potrebe. Ali ja ne mogu ulaziti u obiteljske odluke”, kazao je Jura Ozmec, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara.

No gospođa Milka nije zaboravljena. Da otpočetka o tome brinu potvrdili su nam u Zboru sportskih novinara i Hrvatskom olimpijskom odboru koji za to imaju punomoć njezina brata i kažu – mjesto je spremno.

“Grad Zagreb je napravio apsolutno sve što treba i grobno mjesto za Milku, moju Milku postoji. Samo se trebalo riješiti papirološki. Baš zato što je nova gradska Uprava, što su nove te komisije trebale neko vrijeme da se osnuje. Nije moglo preko noći”, kazao je Ozmec.

O grobnom mjestu Milke Babović oglasili su se i iz Grada Zagreba. Tvrde da je gradonačelnik Tomislav Tomašević potpisao papire te se pravdaju da su otežano komunicirali s njenim bratom iz Njemačke.

Umrla je u 93. godini na Štefanje 2020. Iako nije odmah sahranjena, Milka Babović će ipak ovih dana i službeno imati zasluženo mjesto u blizini Aleje Velikana, a radi se na tome da u Zagrebu dobije i svoju ulicu. A ostaje nada da će i druge zaboravljene urne dočekati dostojanstven kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari