CRNE BROJKE

PRIPREMA ZA VELIKU KORONA-KRIZU: U Zagrebu vojska postavila dodatne šatore za oboljele!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dodatni šatore M70 postavljeni su ispred Kliničkog bolničkog centra ‘Sestre milosrdnice’ i Veterinarskog fakulteta

Iz MORH-a su izvijestili da su dodatne šatore M70 postavili ispred Kliničkog bolničkog centra “Sestre milosrdnice” te Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

“U cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja koronavirusa SARS-CoV-2, pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu, sukladno Odluci ministra obrane Republike Hrvatske i zapovjedi načelnika Glavnog stožera OSRH, pružili su potporu postavljanjem po tri polja šatora M70 ispred Kliničkog bolničkog centra ‘Sestre milosrdnice’ te ispred Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu”, priopćili su iz MORH-a.

Dodatni šatori postavljeni su za potrebe obavljanja trijažnih postupaka za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa. “Bojna za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu do sada je ispred Kliničkog bolničkog centra ‘Sestre milosrdnice’ u Zagrebu postavila ukupno osam šatora M70”, izvijestili su iz MORH-a.

1131 novozaraženi u 24 sata

Podsjetimo, Hrvatska je danas opet srušila rekord sa 1131 novozaraženom osobom u 24 sata. “Danas je prvi put broj novozaraženih prešao tisuću. Virus ulazi u zdravstveni sustav, staračke domove i ozbiljno prijeti na sve strane. Krajnje je vrijeme da uzmemo stvar u svoje ruke. Odustanemo li od osobne odgovornosti, virus će upravljati našim životima”, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš nakon objave ovog neslavnog rekorda.

Beroš vjeruje da će zdravstveni sustav moći pokriti potrebe te iznio podatke o 917 specijalista i specijalizanata u intenzivnoj njezi, 14.460 hospitalnih kreveta, 800 respiratora i oko 1450 intenzivnih kreveta. Pokrenuti su planovi za pokretanje sekundarnih kapaciteta, uključujući Arenu u Zagrebu, koji će se aktivirati ako broj oboljelih bude rastao.

“Ako zdravstveni sustav postane preopterećen, doći će do problema u liječenju svih bolesnika”, poručio je ministar.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views