A ONA IZABRALA ALFU

Kovačević kao mito dobio aute za kćer i sina te dva luksuzna stana; ”Mogla si uzeti Mercedes…”

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Bivši direktor Janafa, Dragan Kovačević, od poduzetnika Ivana Širića je, prema najnovijim inkriminacijama USKOK-a, primio novi Alfa Romeo Giulietta za kćer, najam Lexusa za sina, stan u luksuznom zagrebačkom Ban Centru te novi stan na splitskom Žnjanu. Sve to kako bi Kovačević Šariću u zamjenu omogućio 30 milijuna kuna vrijedne poslove s Janafom, piše Jutarnji list.

Istražitelji su provjeravajući imovinu Kovačevića i njegove obitelji uočili vozilo koje trenutno vozi njegova kći, Alfa Romeo Giuliettu, ali vozilo nije platio Kovačević, već Širić, prenosi Net.hr 

Također, analizirajući kontakte između Kovačevića i njegove kćeri otkriven je i razgovor u kojem kći javlja Kovačeviću koji automobil želi, na što joj je on rekao da sama odabere koji automobil će joj kupiti. “Tata, ja sam odabrala”, zabilježili su istražitelji.

Istražitelji su došli do podataka da je Kovačević preko tvrtke Cefis, koja je u vlasništvu Ivana Širića, organizirao nabavu automobila za kćer i sina, doznao je Jutarnji. Cefis je plaćao najam luksuzni Lexusa NX300h, kojeg je od 2015. koristio sin Dragana Kovačevića. Tijekom pet godina platili su više od 150.000 kuna najma.

Prilikom odabira automobila svoje kćeri, Kovačević je negodovao zašto kupuje tako malen auto, te joj govori da je mogla kupiti Mercedes, na što mu je odgovorila da ne želi Mercedes. Tvrtka Cefis je Alfu platila 190 tisuća kuna.

Nekretnine u Zagrebu i Splitu

Osim dva spomenuta automobila, Kovačeviću je USKOK na teret stavio i stanove u Ban Centru u Zagrebu te u Žnjanu u Splitu. Također, nekretnine u Splitu i Zagrebu formalno glase na tvrtku Cefis. USKOK tvrdi da im je pravi vlasnik Kovačević, a tvrtka je paravan kako se ne bi znao pravi vlasnik nekretnina. Kovačević pak poriče vlasništvo nad tim nekretninama te tvrdi da je jedino upotrebljavao garažno mjesto u Ban Centru koje mu je dao Širić na korištenje. Širić, također, tvrdi da su nekretnine u vlasništvu njegove tvrtke.

USKOK ipak, za svoje tvrdnje ima i ozbiljnije dokaze. Radi se o SMS komunikaciji iz zaplijenjenih mobitela Dragana Kovačevića, iz kojih proizlazi da se upravo on, a ne Širić, dogovarao s prodavateljima stanova o cijeni. Istražitelji su došli do prepiske u kojoj je vidljivo da Kovačević arhitekticu i predstavnicu prodavatelja stana u Ban Centru upućuje na tvrtku Cefis.

Govoreći o nekretnini u Splitu, situacija se bitno ne razlikuje. Također je pronađena poruka u kojoj je suvlasnik tvrtke Sunčani Žnjan d.o.o., Klement Bašić poslao Kovačeviću tlocrt stana na Žnjanu. Kasnije taj isti stan kupuje Širićeva tvrtka Cefis. “Stan na drugom katu. Perfektan pogled na more”, pisalo je u Bašićevoj poruci Kovačeviću. Osim toga, istražitelji su pronašli i poruke u kojima se dizajnericu usmjerava da ne naručuju namještaj iz Italije “da nam ne donesu neki virus”, piše Jutarnji.

Video dana:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari