UJEDINILA JE HRVATSKU

Video | Lavica Lava kreće u SAD na liječenje: ‘Uzbuđeni smo. Sad je sve postalo realno i stvarno’

Dvogodišnja Lava Petrušić koja je početkom godine ujedinila Hrvatsku putuje na liječenje u SAD. Odlazi po lijek koji bi joj mogao osigurati prve samostalne korake, a prije puta posjetila ju je ekipa RTL-a Danas

Još 12 sati i to je to. Malena Lava odlazi na liječenje u SAD. U Los Angeles odlazi po jedan od najskupljih lijekova dosad.

“Bit ćemo u bolnici samo na dan doziranja i isti dan ćemo biti otpušteni doma iz dnevne bolnice. Ali Lava prvih mjesec dana mora ići svaka 24 sata na kontrolu, nakon toga svakih 48 sati. A nakon toga ćemo vidjeti kakvo će biti njezino stanje, kakvo će biti stanje jetrenih enzima”, govori Lavina majka Petra Petrušić.

Iako ga se može dobiti u Hrvatskoj, na Zolgensmu nema pravo jer već prima drugi skupocjeni lijek. No, Lava je od početka pravi mali borac.

Vesela dvogodišnjakinja boluje od spinalne mišićne atrofije. Kako bi napravila prve samostalne korake, Hrvatska se ujedinila. U manje od mjesec dana u humanitarnoj akciji prikupljeno je više od dva cijela četiri milijuna eura.

“Ponosan sam na cijelu ovu priču kako je krenula i kako je završila. Nadam se, eto, da ćemo što prije se vratit, da ćemo u 9. mjesecu se već vratit iz Amerike, da možemo onda krenut sa životom ponovno. Uzbuđen sam radi polaska, još sam više uzbuđen radi povratka”, kazao je Lavin otac Petar Petrušić.

Lava će uz sebe imati svoje najglasnije navijače – mamu, tatu i bracu.

“Sad je postalo realno i stvarno. Sad su se počeli javljati oni osjećaji straha hoće li sve proći kako treba, odnosno da li će se taj naš ostanak tamo odužiti. Mi stvarno vjerujemo da ne bi trebalo, sudeći po njezinom trenutnom zdravstvenom stanju. Ali osjećaj je… Nakon godinu i tri mjeseca stvarno smo uspjeli”, govori majka Petra.

Sve je spremno. Koferi su puni, bolnica ih očekuje. Sad im preostaje otputovati. Malena ratnica je spremna. Lava, sretno!, izvještava Jelena Pajić za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari