“LIFE FOR MILA”: Evo koliko je novca do sada prikupljeno za Milu

Roditelji malene Mile u podne će na konferenciji za medije reći koliki je iznos sredstava prikupljen

Za teško bolesnu djevojčicu Milu Rončević do sinoć u 23 sata prikupljeno je 1.524.027,85 dolara, više od polovice potrebnog iznosa od 2,8 milijuna.

No, tijekom vikenda nije obračunat iznos koji je uplaćivan na bankovne račune. Kako je objavljeno na stranici Life for Mila, na kojoj se prati visina iznosa, sljedeće ažuriranje bit će nakon današnje press konferencije na kojoj će se izvjestiti o ukupnoj prikupljenoj svoti. Konferencija je zakazana za danas u 12:00 sati.

Naime, dan uoči odlaska obitelji u Ameriku, Milini majka i otac žele iskoristiti priliku i zahvaliti se javnosti i medijima koji su im pomogli u prikupljanju sredstava za Milino liječenje, te će se stoga obratiti javnosti na konfrenciji za novinare.

U akciju za pomoć Mili uključili su se i brojni poznati sportaši i javne osobe, ali uplate stižu i iz susjednih država te hrvatske dijaspore diljem svijeta.

Mila koja ima samo dvije godine već se godinu dana bori s leukemijom (akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7) u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci. U Europi uspješan nastavak liječenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia.

Oko slučaja dvogodišnje Mile angažirao se i Ured predsjednice i hrvatski veleposlanik u SAD-u Pjer Šimunović koji je bio spona s Dječjom bolnicom u Philadelphiji. Bolnica će Milinoj predati danas i plan liječenja i ukupan troškovnik.

Ukoliko se ne skupi potrebnih 2,8 milijuna dolara, razliku će, najavio je gradonačelnik Milan Bandić, uplatiti Grad Zagreb.

“Spreman sam ako se ne skupi dovoljno sredstava, na inicijativu gradonačelnika Rijeke i premijera, da se uključiti Grad Zagreb koliko bude potrebno i nadoknaditi one novce koji su potrebiti da bi se operacija izvela. Grad Zagreb nudi prvu rukavicu da sudjeluje, participira u adekvatnom dijelu zajedno s Vladom i Gradom Rijekom jer je dijete iz Rijeke, ima dvije godine, da to dijete ode u Ameriku, Philadelphiju i da probamo spasiti to dijete”, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Vijesti.hr

Povezani VIDEO: