Liječnici žele testirati cjepivo protiv koronavirusa na ljudima: Spremni su za to platiti 30.000 kuna!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U pripremi je još 35 drugih vrsta cjepiva koje će testirati, a u prvom “valu” potrebna su 24 volontera

Britanski znanstvenici iz inovacijskog centra Queen Mary BioEnterprises u Whitechapelu u Londonu došli su na zanimljivu ideju kako bi što prije pronašli cjepivo protiv koronavirusa.

Naime, plan im je zaraziti čak 24 volontera koronavirusom, a za to bi ih platili 3500 funti, odnosno oko 30.000 kuna.

Onima koji se odvaže na to bi se ubrizgale dvije slabije vrste opasnog virusa zbog kojeg je dosad umrlo više od 3800 ljudi diljem svijeta. Također, volonteri bi u karanteni ostali dva tjedna kako bi se vidjelo je li eksperiment uspio ili ne.

U pripremi je još 35 drugih vrsta cjepiva koje će testirati, a vlada Velike Britanije obećala je dodatnih 46 milijuna funti u borbi protiv koronavirusa. Nažalost, stručnjaci tvrde da cjepivo vrlo vjerojatno neće biti odobreno na vrijeme kako bi se zaustavila aktualna epidemija.

Italiju je kriza pogodila teže nego igdje u Europi, sa 7375 zaraženih i 366 mrtvih. Broj smrtnih slučajeva veći je samo u Kini, epicentru koronavirusa.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari