OPRAVDAN POTEZ?

Litra ulja u Njemačkoj i do 5 eura! Jedna trgovina odlučila ga ne prodavati: ‘Ograđujemo se od ovih cijena. Postoje granice!’

Ilustracija

Poručila da je kupci razumiju situaciju te smatraju njihov potez opravdanim

Litra ulja, u nekim njemačkim trgovinama, seže čak i do 5 eura. Podružnica trgovačkog lanca Edeka u Trendelburgu (sjeverni Hessen) više ne želi prodavati ulje u svojoj trgovini s takvim cijenama.

Anja Müller, voditeljica trgovina kazala je da alternativa postoji jer se u hladnjaku nalaze razne masnoće za pečenje pa se neko vrijeme bez ulja može, javlja Fenix Magazin.

U trgovini Edeke u Trendelburgu su već stavili natpis na kojem piše da ne prodaju ulje.

“Nismo očekivali kako će se situacija razviti u smjeru u kojem se razvila. Na policu s uljem smo postavili natpis s objašnjenjem zašto više ne prodajemo ulje. Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4,99 eura po litri. Ograđujemo se od ovih cijena. Postoje granice!”, rekla je Anja Müller.

Poručila da je kupci razumiju situaciju te smatraju njihov potez opravdanim.

“Ulje je apsolutna namirnica i ne smije se prodavati u slobodnoj prodaji po tako previsokim cijenama. Postoje čak i ljudi koji prodaju ulje na eBayu. Ja samo želim ovdje obavljati svoj svakodnevni posao bez crnog tržišta. Moja savjest ne dopušta da prodajemo ulje po tako visokim cijenama”, kazala je Müller.

Voditeljica trgovine tvrdi da ipak ima i nezadovoljnih.

“Kad biste znali što moji zaposlenici moraju slušati na blagajni. Neki kupci optužuju zaposlenike da se obogaćuju od iznuđivačkih cijena ili da sami uživaju u jeftinom ulju. To je potpuno nepravedno i neopravdano”, rekla je Anja Müller.

Kupci fotografiraju natpis u trgovini Edeke i dijele po društvenim mrežama, prenose RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari