MISTERIOZNI PROFIL

Video | Ljetni Tuđman se vratio! ‘Stalno prevrće eure u kune…’

Ljetna verzija prvog hrvatskog predsjednika tako i dalje u glavi prevrće eure u kune, kako bi imao bolji uvid u stvarnu vrijednost. Jedna je od onih osoba koja čuva sve račune, ali i uputstva za uporabu kućanskih aparata

Stiglo nam je ljeto, a to znači da je ponovno aktivan mnogima omiljeni Facebook profil, gdje netko objavljuje fotografije prvog hrvatskog predsjednika uz duhovite komentare.

Pa smo, evo, ovih dana saznali da je Ljetni Tuđman jedna od onih osoba koje nikad ne odgađaju jutarnji alarm kako bi odrijemali još koju minutu, već ustaju odmah bez nepotrebnog izležavanja. Ali i jedna je od onih osoba koje uvijek prije odlaska na plažu, na svoje tijelo nanesu sloj kreme za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, bez obzira na vremenske prilike.

Iako ne znamo stoji li iza njega muškarac ili žena, piše li svoje objave iz Hrvatske ili dijaspore, i je li kao i pravi Tuđman HDZ-ovac – nema veze. Otkad smo ga upoznali prije gotovo 4 godine, Ljetni Tuđman svoje vrijednosti – nije promijenio.

On nikada ne odgađa alarm, kožu maže SPF kremom i kad Sunca nema, a alkohol pije samo petkom. Da, vratio se ljetni Tuđman. To znaju i ptice na grani, pa i nepoznati počinitelj koji je nakratko preimenovao Trg doktora Franje Tuđmana, u Trg Ljetnog Tuđmana.

Ljetna verzija prvog hrvatskog predsjednika tako i dalje u glavi prevrće eure u kune, kako bi imao bolji uvid u stvarnu vrijednost. Jedna je od onih osoba koja čuva sve račune, ali i uputstva za uporabu kućanskih aparata. Češće ćete ga vidjeti ljeti nego u drugim godišnjim dobima, ali baš nikad nećete doživjeti da vara u društvenim igrama ili da koristi gotovinu.

“Ne sviđa mi se to, smatram da treba koristiti cash”, “Uglavnom se slažem s njim da se alkohol pije samo jednom tjedno. Izgleda da je bio pametan”, kažu Zagrepčani.

Vesna iz Zagreba nije baš sigurna daje li Ljetni Tuđman dobre savjete.

“Za starije osobe da. Za mlađe ne jer mlađi normalno da će mlađi popiti i preko tjedna, ne samo jedanput u tjednu”, napominje Vesna.

Okej, nekima se možda ne sviđaju njegovi savjeti. Ali sviđa li im se on sam?!

“Izgleda bolje nego ja”, “Pa, zgodnički je”, “Cool, frajer je”, kažu nam prolaznici.

I nije Ljetni Tuđman samo satirična i zabavna stranica na Facebooku i Instagramu. Toliko je popularan da prodaje i svoju organsku majicu. A prije dvije godine osvanuo je i na jednom plakatu u Dalmatinskoj zagori.

“Mnogi tog ljetnog Tuđmana shvaćaju olako. Da je to nekakva ljetna zabava, da je to nekakva sprdačina na našeg prvog predsjednika, ali ja osobno tu stranicu vidim kao fantastični moralni putokaz za naše društvo”, kaže karikaturist Nik Titanik, Nikola Plečko.

Upravo se na Facebooku i sam predstavlja kao motivacijski govornik. Iako ga prati gotovo 25 tisuća ljudi, pronašao je malo vremena za nas. Ali kako je Ljetni Tuđman jedna od onih osoba koje vole biti anonimne, čak ni za Direkt nije pristao na cijeli intervju.

I zato se pitamo: tko je uistinu Ljetni Tuđman? Tko ima sve te privatne fotografije prvog predsjednika koje su sada postale Facebook hit?

“To je sve, ja mislim, propaganda”, kaže Vesna iz Zagreba.

“Tko stoji iza toga, možemo samo nagađati. Još uvijek se pretpostavlja da su B.I.G i 2pac živi tako da tko zna što je bilo s našim dragim Francekom. Možda neki njegov duhovni nasljednik”, kaže ističe Plečko, a na pitanje bi li pravi Tuđman bio tako dobar influencer, kaže da ne bi.

Kakav bi bio pravi Tuđman u ovakvoj ulozi nikada nećemo znati, ali znamo da njegove korisne savjete možete čitati sve do jeseni. Jer Ljetni Tuđman jedna je od onih osoba koje zimi uzimaju pauzu. Čak i od humora, prenosi Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari