OVO SU DETALJI

Ljudi dobivaju pozive za vojnu vježbu: MORH pojasnio o čemu je riječ

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

‘U ovom ciklusu na osmodnevno osposobljavanje pozvano je ključno osoblje Zapovjedništva prve pješačke pukovnije-Zagreb’, poručuju iz MORH-a

Ministar obrane Ivan Anušić u RTL-u Danas najavio je da su u tijeku pripreme za vojni rok. Neki su već dobili pozive za vojnu vježbu pa su iz Ministarstva obrane za Danas.hr pojasnili o čemu je riječ.

“Konkretno, u ovom ciklusu na osmodnevno osposobljavanje je pozvano ključno osoblje Zapovjedništva 1. pješačke pukovnije – Zagreb, odnosno 26 razvrstanih pričuvnika, koji su većinom vojni obveznici stariji od 45 godina.

Inače, pozivanje pričuvnika se vrši prema potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Osposobljavanje traje osam dana, i može trajati najviše do 30 dana tijekom jedne kalendarske godine. Pozivaju se samo razvrstani pričuvnici, a to su vojni obveznici koji su odslužili vojni rok ili bili na dragovoljnom vojnom osposobljavanju ili u djelatnoj vojnoj službi te im je određena vojno-stručna specijalnost i imaju priopćen raspored u pričuvne postrojbe Oružanih snaga Republike Hrvatske”, poručuju iz MORH-a.

Dodaju da se obuka i osposobljavanje provode zbog podizanja razine vještina, a provodi se na vojnim vježbalištima i poligonima Hrvatske vojske.

Anušić je, podsjetimo, najavio tri modela vojnog roka, piše Net.hr.

“Zbog mog iskustva mislim da su tri mjeseca sasvim dovoljna”, poručio je u RTL-u Danas:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari