VELIK INTERES

LUDNICA! Česi pokupovali tisuće karata za vlak za Rijeku, svi žele na Kvarner!

Foto: Facebook/Riportal

Karte za vlak za Rijeku puštene su u prodaju u četvrtak, uslijedila je navala koja je zatekla baš sve

Otkako su u četvrtak navečer iza 18 sati u prodaju puštene karte za RegioJetovu direktnu liniju između Praga i Rijeke, samo u četvrtak navečer prodano je četiri tisuće karata, što je iznenadilo i samu kompaniju.

Glasnogovornik RegioJeta Aleš Ondrůj za Jutarnji list je potvrdio kako je interes Čeha za ovu liniju ogroman, otkrivši kako su dvije linije tijekom srpnja već u cijelosti rasprodane te kako nije za odbaciti mogućnost da bi RegioJet, ostane li ovakav interes, broj linija tijekom ljeta mogao i povećati.

“Interes je stvarno velik pa smo, nakon što smo u četvrtak prodali četiri tisuće ulaznica, ostatak počeli puštati u prodaju postupno, kako bismo zadovoljili interes putnika. Inače, to je najveći interes i skok u prodaji broja karata kojeg kroz povijest bilježi naš rezervacijski sustav”, rekao je Ondrůj dodavši kako prodaja pokazuje da su Česi definitivno zainteresirani za odmor u Hrvatskoj te da našu zemlju doživljavaju kao sigurnu.

Na pitanje postoji li mogućnost da kompanija, ostane li interes ovako velik, poveća tjedni broj linija između praga i Rijeke, Ondruj nam je rekao kako će kompanija procjene o tome donijeti sljedeći tjedan, ovisno o tempu kojim će se rezervirati i prodavati mjesta u vlaku.

Kako zasad stvari stoje, linija između Praga i Rijeke treba prometovati triput tjedno u periodu između 30.lipnja i 26. rujna, s time da će na putu od većih gradova stajati još u Pardubicama, Brnu, Bratislavi i Ljubljani, što znači da češki željeznički operater računa da će interes za ovu liniju pokazati i slovački turisti.

Linija će iz Praga prema Rijeci polaziti utorkom, petkom i nedjeljom, a povratak iz Hrvatske događat će se srijedom, subotom i ponedjeljkom te će se vlakom, ako to požele, ovog ljeta moći voziti i Hrvati zainteresirani dio svojeg godišnjeg odmora provesti u češkoj metropoli ili nekom drugom gradu.

Razlog dobroj prodaji, između ostaloga, jest i najava operatera da će karte na ovoj liniji biti moguće kupiti već za cijenu od 22 eura u jednom smjeru, što je doista jedna od najjeftinijih prometnih veza na tržištu, piše Jutarnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari