SNAŠLI SU SE

”Ma kakve mjere! Treba doć ovdje iza ponoći!” Kad se klubovi zatvore, tulumi se nastavljaju na plažama…

Foto: Unsplash

Čišćenje ostataka tulumarenja po zidićima na Bačvicama počinje sve ranije, u zoru, kako bi plaža kupače dočekala u kakvom-takvom stanju

Epidemiološke mjere koje su od ovog tjedna na snazi u jadranskim županijama neće praktički ništa bitno promijeniti u smislu sprječavanja širenja zaraze, a dodatno će otežati posao nekim djelatnostima. Ovo je uglavnom komentar ugostitelja, branše koja je najizloženija u turističkoj sezoni i na koju se odnosi većina ovih novih mjera, pišu Vijesti.hr

“Sve mjere koje su i do sada bile na snazi nemaju logike, a kamoli ove nove”, komentar je većine vlasnika lokala, bilo da je riječ o kafićima ili noćnim klubovima. Jer najviše posla dobili su čistači plaža!

VIDEO DANA:

“Radim petnaest godina, a ovoliko nereda nikad nisam vidio”, govori redar na Bačvicama dok slaže ležaljke za Slobodnu Dalmaciju.

Čišćenje ostataka tulumarenja po zidićima počinje sve ranije, u zoru, kako bi plaža kupače dočekala u kakvom-takvom stanju.

“Kakvog smisla ima zatvarati im kafiće u ponoć kad mladi nastavljaju piti i lumpati do kasno bez ikakve kontrole. Ovako se od čikova i razbijenog stakla ne može proći. A da samo vidite koliko plastičnih boca ostavljaju…”, vrti glavom i čudi se zašto radno vrijeme ne produže do dva pa bi onda barem dio smeća ostao na štekatima.

Incident se nedavno dogodio i na splitskoj Zenti. Vlasnici klubova u Splitu bili su očajni zbog mjera već i prije početka ovog tjedna s obzirom na to da im je, kao klubovima koji su u naselju, radno vrijeme ograničeno do ponoći. Smatraju kako je najbolje da zatvore. Mladi potvrđuju da je to radno vrijeme potpuno besmisleno s obzirom na to da se oko 22 sata tek dolazi u klubove.

“Mi ispadamo najveći krivci za širenje virusa. Za nas nema razumijevanja, a čisti je primjer prošli vikend, kada su vlasnici praktički sat vremena prije otvaranja obaviješteni da im je zabranjen rad i onda je došlo do incidenta o kojemu smo čitali. Država je on nas tražila da se cijepimo, ja i većina zaposlenika to smo učinili, tražili su da na ulazu testiramo ljude i držimo se svega. I sad dolazimo do toga da ne smijemo raditi niti po mjerama kojih smo se pridržavali, evo konkretno mi na Bačvicama, dok se na plaži stotine mladih zabavlja ne pridržavajući se nikakvih mjera”, uzrujan je Petar Majić, vlasnik klubova “La Playa” i “Velvet”.

“Pomoć koju smo dosad dobili od države u obliku plaća za radnike i pokrivanje jednog dijela fiksnih troškova nije dovoljna da bismo nastavili poslovanje i opstanak. Ne radimo praktički već drugu godinu. Potpore bi morale biti proširene na dugoročno smanjenje PDV-a, nameta, najma, ili da nam se barem omogući da sve fiksne troškove umjesto u jednoj godini platimo u dužem razdoblju”, predlaže Majić.

Dakle, na nenaseljenom otočiću može se do jutra plesati i feštati uz decibele primjerene takvoj vrsti zabave, a u gradu samo do ponoći. Samo što mladi nisu Pepeljuge, nego se tulumi nastavljaju, i to po – vlastitim mjerama! A to sigurno nisu one koje bi volio ministar Davor Božinović. Drugim riječima, sve epidemiološke mjere na neki su način probijene.

“Ma kakve mjere! Triba doć ovde iza ponoći. A eno čujen da danas slijeće deset aviona Britanaca, jadni ti smo mi ovde na Bačvicama od posla”, zaključio je redar s najpoznatije splitske plaže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari