GODISNJI ODMORI

Gdje ove godine ljetuje državni vrh? U Rijeci tradicionalno uživa ovaj državni dužnosnik…

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U četvrtak je zadnja sjednica Vlade, nedugo nakon toga obilježavanje Oluje u Kninu. Potom državni vrh odlazi na godišnji odmor.

Premijer Plenković će ga provesti u rezidenciji u Rijeci, a predsjednik Republike Milanović na Hvaru. U Banskim dvorima na dežurstvu ostaje ministar Medved.

Premijer Plenković se prošle godine s obitelji odmarao u MUP-ovoj rezidenciji Kostabela, atraktivnoj vili između Rijeke i Opatije. Destinacija udaljena samo sat i pol od Zagreba, za slučaj da se treba vratiti u Vladu, i šestu je godinu izbor premijera, pišu Vijesti.hr

“Blizu vas u Rijeci, Kostabela. Nakon sjednice Vlade 29.7. je zadnja sjednica, a sljedeća iduća bit će 19.8.”, rekao je Plenković objašnjavajući svoj godišnji odmor.

U Rijeku će premijer, poslije proslave Oluje. Tu je već dobro poznat, ima i svoj omiljeni kafić, igra košarku, ali najčešće ga se viđa na tržnici, jer obitelj sama sprema obroke. Ima i omiljenog mesara, koji nam je prošle godine otkrio što premijer najradije kupuje. “Jučer je kupio pljeskavicu za sirom, i za juhu. kao i svi normalno”, podijelio je premijerov mesar Damir iz Opatije.

Predsjednik Republike Zoran Milanović će i ove godine u nekadašnju Bakarićevu ljetnu rezidenciju vilu Kovač na Hvaru. Kako doznajemo iz njegova Ureda predsjednik formalno nema godišnjeg odmora i ondje će obavljati svoje radne obveze.

Gordan Jandroković već je na Krku u Malinskoj gdje je inače upoznao i svoju suprugu. I dok saborski zastupnici imaju odmor do 15 rujna, ministri imaju od deset do najviše 14 dana.

“U Hrvatskoj na Jadranu ću biti stacioniram možda malo dulje na južnom Jadranu na makarskoj rivijeri, ali već imam dogovore sa širom obitelji i prijateljima pa ćemo obilaziti i pojedine otoke i kopno, različite lokacije”, kazao je ministar Zoran Marić.

“Idemo do 19. 8. na kolektivni ali morat ćemo biti u Kninu, na Sinjskoj alci, Gospa ali dobro, bit će nešto vremena i za odmor, kao i uvijek bit ću sa svojom obitelji u Novom Vinodolskom, ništa posebno”, ispričao je Oleg Butković.

Više u videoprilogu RTL-a:

Povratak svih ministara na posao je 19. kolovoza

Ministar Božinović planira na Pag ako mu dopusti epidemiološka situacija, a posao i odmor kombinirat će i ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Ministar obrane Banožić odmarat će u obiteljskoj kući u Murteru, ministar Horvat u Vodicama, Aladrović u Jadriji kod Šibenika, ali i rodnoj Pleternici, a ministar Grlić Radman u Baškoj vodi, dok će ministar Fuchs boraviti na Korčuli.

“Himna Ploča je Ploče zar treba išta reći. Ploče- uvijek dominatno”, kazao je ministra Tomislav Ćorić. Kao i ministar Ćorić u rodnim Pločama bit će i ministrica poljoprivrede.

Boris Milošević je u rodnom Šibeniku, kao i ministar Ivan Malenica. Ministrica kulture Obuljen Koržinek osim u Dubrovniku odmara i na Lošinju, a Vili Beroš s obitelji je u svojoj Jelsi.

Cijelo vrijeme u Zagrebu ostaje dežurati kao i prošle godine ministar Medved, a i još neki ministri ne planiraju more.

“Ono što mi je u planu od sljedećeg tjedna biti kratko vrijeme u Osijeku, ali na relaciji najviše Osijek- Zagreb”, rekla je Nataša Tramišak koja nema u palanu ovo ljeto ići na more.

Povratak svih ministara na posao je 19. kolovoza, kada je zakazana sjednica Vlade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari