VELIKA ANALIZA KAMPANJE

Video | Macan: ‘Možemo! najviše lupa novca’; Mijić: ‘Pokušava napraviti međunarodne intervencije u izbore’

“Možemo u ovom trenutku najviše lupa novca. Oni ulažu toliko novca, ponude toliko mrežama da ih mreže guraju prve jer najviše troše. U principu oni dominiraju iako su manja stranka”

Analizu kampanje napravili su Krešimir Macan koji savjetuje IDS i Mate Mijić, koji savjetuje nekoliko desnih stranaka.

O tome jesu li im očekivane poruke biskupa i kako oni mogu utjecati na birače, Mijić kaže da mu je drago što su se očitovali.

“Bilo bi dobro da se češće očituju, ako žele osim čuvara vjere biti i čuvari ustavno pravnog poretka”, komentirao je Mijić.

Iako biskupi tvrde da su i dalje neutralni, Macan kaže da su se oni samo držali preporuke Ustavnog suda.

“Nisu spomenuli onog kojeg ne smiju spomenuti, a sve su rekli”, komentirao je Macan. Osim toga komentirao je i Ustavni sud koji će ili reagirati uskoro ili šutjeti.

“Vidimo da se svi drže inicijalnog upozorenja, nema nekog razloga da se intervenira”, dodao je.

“Možemo u ovom trenutku najviše lupa novca. Oni ulažu toliko novca, ponude toliko mrežama da ih mreže guraju prve jer najviše troše. U principu oni dominiraju iako su manja stranka. Drugi su se svi pojavili, ali to je sve standardno, ništa posebno. Možemo baš ide s tim porukama”, komentirao je Macan.

Za Mijića nema velike energije u kampanji.

“HDZ klasično radi svoj teren. Jako su se mobilizirali. Domovinski pokret solidno radi teren, ljevica pokušava, ali nikad nisu imali terensku infrastrukturu kao HDZ. S druge strane igraju na faktor onoga kojega ne smijemo spominjati i oni tako dižu naboj u toj svojoj kampanji”, rekao je Mijić, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari