Macan: ‘Ovo je kraj Brkićeve ere u HDZ-u. Drastično se mijenja situacija u hrvatskoj politici’

Foto: Pixsell

Komunikacijski stručnjak smatra da je nakon ovih izbora Plenković u potpunosti ovladao HDZ-om

Tim Andreja Plenkovića Odvažno za Hrvatsku odnio je premoćnu pobjedu na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

Andrej Plenković je u utrci za predsjednika pobijedio Miru Kovača. Zamjenik predsjednika je Tomo Medved koji je pobijedio Ivana Penavu iz Kovačeva tima, a potpredsjednici su postali Plenkovićevi izabranici: Oleg ButkovićIvan AnušićBranko Bačić i Zdravka Bušić.

“Plenković je u potpunosti ovladao strankom”

“Birači HDZ-a su u impresivnim brojkama dali podršku Plenkoviću i njegovu timu u cijelosti i time potvrdili ispravnost smjera u kojem on vodi HDZ od 2016. Time je u potpunosti ovladao strankom i iznjedrio tri jake figure koje će sada upravljati regionalno (Bačić – Dalmacija, Butković – Lika, Primorje i Istra i Anušić – Slavonija) uz zamjenika Medveda i Bušić u Zagrebu”, kazao je za Vijesti.hr komunikacijski stručnjak Krešimir Macan koji smatra da ovaj izbor “mijenja drastično i situaciju na hrvatskoj političkoj sceni”.

“HDZ čvrsto stoji na desnom centru, s jasnom porukom kontra korupcije. Sada ima koalicijski potencijal s Domovinskim pokretom Miroslava Škore i već po sadašnjim rejtinzima imaju dovoljno glasova za sastav nove desne vlade. Tu bi moglo biti i određenih transfera poraženih prema Škori s obzirom na to da će teško dobiti neke pozicije na listama za parlament, s iznimkom Stiera”, smatra Macan te dodaje kako će to “dosta ovisiti i o njihovu ponašanju nakon poraza jer je Plenković pozvao na jedinstvo”.

“Kraj ere Milijana Brkića”

“Poraz je i kraj ere Miljana Brkića u HDZ-u i sad će biti jako zanimljivo pratiti razvoj događaja u zagrebačkom HDZ-u”, kaže Macan. Smatra da je odziv birača na izborima u HDZ-u bio impresivan s obzirom na okolnosti da je u Hrvatskoj u jeku epidemija koronavirusa te dodaje da su izbori bili odlično organizirani, a nije bilo niti jednog prigovora na njih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari