MAJKA HEROINA

Majka 12 djece ubijena u ratu: ‘I kad je bilo jasno da neće preživjeti, borila se’

Screenshoot Twitter NEXTA

Šestero djece je rodila, a šestero posvojila iz lokalnog sirotišta. Društvene mreže preplavljene su reakcijama na njenu smrt

Ukrajinka Olga Semidyanova, navodno je ubijena prije točno dva tjedna, ali još uvijek nije pokopana jer se zbog borbi u tom području nastavljaju bombardiranja. Prema pisanjima portala The Sun, upucana je u trbuh na jugu Donjecka.

“Spasila je vojnike do posljednjeg. Imamo fotografije s mjesta pogibije, ali zbog teških borbi još uvijek ne možemo pokopati moju majku”, rekla je njena kćer Julia.

Olga je bila liječnica koja je služila u vojsci od 2014., a ubijena je na granici Donjecka i Zaporoške. Ipak, prije svega, bila je majka 12-ero djece.

Anton Herashchenko, savjetnik Ministarstva unutarnjih poslova, za Sun je poručio:

“Ubijena je u sukobu s ruskim nasilnicima. I kad je vjerovala da njezina pukovnija možda neće preživjeti, isticala je želju da zaštiti zemlju do kraja. Ona je nacionalni heroj. Ona je za mene heroj.”

Šestero djece je rodila, a šestero posvojila iz lokalnog sirotišta. Društvene mreže preplavljene su reakcijama na njenu smrt.

Bila je nagrađivana i nagradom “Majka heroina”, koja se dodjeljuje ženama s više od petero djece, a nakon vijesti o njenoj smrti, odane su počasti od strane ukrajinske vlade, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari