ŽIVJELE U KANADI

Majka i kći (36) preminule u razmaku od sat vremena: Mlada žena dobila je srčani udar…

Screenshot Facebook

Loredana Beroš Kun napisala je stihove za poznatu pjesmu Josipe Lisac “Nismo mi bez cilja”

Život piše romane pa kao iz jednog zvuči i vijest o tome da su dvije Splićanke, majka i kći, preminule prije nekoliko dana u razmaku od samo sat vremena, piše Slobodna Dalmacija.

Kći Sara Kun, rođena je prije 36 godina u Splitu, radila je kao odvjetnica u Torontu, dok je majka 66-godišnja Loredana Kun, u Kanadu odselila u devedesetima. Inače, bila je sestra bivšeg splitskog gradonačelnika Slobodana Beroša, pjesnikinja i testopisac.

Sara se udala za Kanađanina, radila je tamo kao odvjetnica i nedavno je postala partnerica u jednoj odvjetničkoj firmi. Bila je zdrava mlada žena, a imala je srčani udar. Umrla je do dolaska Hitne, piše Slobodna Dalmacija.

Majka Loredana umrla je sat vremena nakon nje, nakon što je saznala da joj kćeri više nema.

Loredanu Lori Beroš Kun obitelj je, zajedno s kćeri, ispratila na njihovu posljednjem počivalištu u kanadskoj Mississaugi.

Predratne generacije splitske srednje škole CODKO “Natko Nodilo” u Teslinoj 10 sjećaju se Loredane, omiljene profesorice latinskog jezika, mirne, blage naravi, potpuno predane materiji koju je predavala.

Bile su to godine kada su njezini tekstovi bili uglazbljivani i izvođeni na brojnim festivalima, pa tako i onom splitskom 1987., na čijoj je pozornici Josipa Lisac prvi put otpjevala njezine stihove “Nismo mi bez cilja” sa skladateljskim potpisom Nenada Vilovića, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari