IDE BIJELI ŠTRAJK

Malenica: ‘Sucima smo ponudili ono što su tražili, žao mi je što su nas odbili. Ali, spremni smo razgovarati’

‘Kada se uzmu ta materijalna prava koju oni dosad nisu imali, što uključuje božićnicu, uskrsnicu, regres, dar za djecu, to je negdje oko otprilike 115 eura neto povećanje mjesečno za suca i s onim velikim povećanjem prošle godine. To nije mali iznos, ali bez obzira na to, mi smo spremni razgovarati na jednom cjelovitom rješenju i daljnjem unapređenju sustava plaća za suce i državne odvjetnike’, poručio je Malenica

Ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica izjavio je da su spremni nastaviti razgovore s predstavnicima udruga sudaca i državnih odvjetnika iako su najavili bijeli štrajk

“Mi smo razgovarali prošle godine o tom cjelovitog rješenja koje uključuje indeksaciju, platne razreda i materijalna prava. Mi u ovom trenutku dovršavamo reformu sustava plaća za državne i javne službenike i to nam je trenutačno u fokusu i spremni smo kad to završimo, nastaviti razgovore sa sucima po pitanju cjelovitog rješenja koje će uključivati sve ove elemente”, poručio je Malenica.

“Sucima smo ponudili materijalna prava koja oni dosad nisu imali, a tražili su. Dakle, mi smo zapravo i sad ponudili ono što su oni tražili. Međutim, evo vidite da su odbili i žao mi je što su što su to odbili, ali smo, bez obzira na to spremni i dalje razgovarati o jednom cjelovitom rješenju za plaće sudaca. Kada se uzmu ta materijalna prava koju oni dosad nisu imali, što uključuje božićnicu, uskrsnicu, regres, dar za djecu, to je negdje oko otprilike 115 eura neto povećanje mjesečno za suca i s onim velikim povećanjem prošle godine. To nije mali iznos, ali bez obzira na to, mi smo spremni razgovarati na jednom cjelovitom rješenju i daljnjem unapređenju sustava plaća za suce i državne odvjetnike”, dodao je.

Na pitanje hoće li zbog bijelog štrajka ispaštati građani, odgovorio je:

“Pa vjerujem da neće da će tu veći dio sudaca nastaviti raditi svoj posao i održavati ročišta, ali to ćemo vidjeti. Mi smo spremni za razgovore s predstavnicima Udruge hrvatskih sudaca, ali isto tako predstavnicima Udruge državnih odvjetnika. Čut ćemo se s njima i dogovoriti daljnji tijek razgovora”, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari