BYE, BYE NAPOJNICE?

Manča, bakšiš, tringelt… Hoće li ugostitelji ostati bez dodatne zarade zbog češćeg plaćanja karticama?

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Negdje se napojnica može ostaviti i putem pos uređaja, ali onda više zaradi država nego konobar…

Manča, bakšiš, tringelt, tip, kako god je zvali riječ je o nagradi koju zadovoljni gost ostavlja za uslugu.

Problem je sve rjeđe plaćanje gotovinom, a sve češće karticama pa konobari ostaju bez dodatne zarade.

Negdje se napojnica može ostaviti i putem pos uređaja, ali onda više zaradi država nego konobar.

Rješenje problema potražile su RTL-ove reporterke Andrea Žarak i Maja Brkljača:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari