STIŽU BOLJI DANI

Markotić i Beroš zadovoljni: “Dolazi značajniji porast broja oporavljenih”

Foto: Ronald Gorsic / POOL / CROPIX

Ministar zdravstva komparirao je brojke austrijskim kolegom

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić i ministar zdravstva Vili Beroš zadovoljni su omjerom ozdravljenih i novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na redovnoj konferenciji Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu u ponedjeljak rečeno je da je dosad utvrđeno 1650 slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupan broj oporavljenih je 400.

“Mislim da je to dosta dobar omjer. Još nemamo ni puna dva mjeseca da su se počeli javljati blesnici, a jedno vrijeme smo imali manji broj novozaraženih i broj oporavljenih će rasti jer većio dio oboljelih ima blagi do srednje teški oblik bolesti. Imamo strože kriterije i kasnije označavamo neke kao izliječene tako da bi u usporedbi s kriterijima drugih zemalja taj postotak bio i veći. Mislim da je ovo vrlo dobar postotak i da možemo biti zadovoljni”, rekla je Markotić.

Zadovoljan je i ministar Beroš koji je komparirao brojke s austrijskim kolegom.

“Činjenica je da su naši kriteriji striktniji. Tek sad u zadnjih nekoliko dana imamo značajniji porast broja oporavljenih i odnosu na broj novozaraženih i mislim da je to bolja opcija nego obrnuto.”, rekao je Beroš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari