MASOVNO ZAPOŠLJAVANJE U MINISTARSTVIMA: gotovo svaki resor Vlade tražit će nove radnike!

Pojedini ministri izjavili su uoči sjednice Vlade da su zadovoljni postupkom primopredaje svojih resora i stanjem koje su zatekli u ministarstvima, no gotovo se svi slažu da su potrebna nova zapošljavanja

Međutim, brojni ministri smatraju kako ima prostora za zapošljavanje u njihovim resorima.

Ministar graditeljstva Lovro Kuščević kazao je kako je trenutna popunjenost njegovog resoora između 60 i 70 posto, dok je ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović istaknuo kako je u njegovom ministarstvu popunjeno 77 posto radnih mjesta.

U Ministarstvu poljoprivrede treba zaposliti još 20 posto radnika, istaknuo je ministar Davor Romić.

“Ministarstvo poduzetništva i obrta ima sistematizirana 163 radna mjesta u svom ministarstvu i da je popunjeno jedva 109”, kazao je ministar Darko Horvat.

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač vidi mogućnost zapošljavanja i u svom resoru.

Zlatko Hasanbegović tvrdi da je u tri godine u njegovom ministarstvu ‘po nejasnim kriterijima’ zaposleno 30 ljudi, najviše onih koji se ophode s medijima.

“To opterećuje rad ministarstva u obavljanju njegove temeljne djelatnosti”, smatra Hasanbegović.

Ministar turizma Anton Kliman izjavio je kako on može zaposliti maksimalno 310 ljudi, a ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić drži da je u njenom resoru nedostaje 1/4 stručnog kadra.

Ministri zadovoljni primopredajom u svojim resorima

Ministar okoliša Slaven Dobrović rekao je kako je prilično zadovoljan stanjem u svojem ministarstvu.

“Upoznao sam gotovo sve djelatnike, vidio sam koje su aktualne stvari, stekao sam uvid gdje trebamo hitno djelovati i započeli smo potrebne analize“, kazao je Dobrović.

Dodala je kako je naišla na motivirane službenike i namještenike koji su odradili jako dobar posao.”Ministarstvo uprave je sređeno ministarstvo”, rekla je za svoj resor ministrica Dubravka Jurlina Alibegović.

Ministar znanost, obrazovanja i sporta Predrag Šustar rekao je da ima stvari koje su izvrsne i onih koje treba korigirati.

Želio bih istaknuti, sjajna primopredaja s (prethodnikom) Mornarom, vrlo kolegijalno, vrlo korisno ali isto tako s kolegama koji su radili tu u Ministarstvu”, kazao je Šustar.

Ustvrdio je kako to treba stalno isticati, jer država mora imati kontitnuitet, a to itekako pomaže novoj Vladi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari