POBUNA U SINDIKATU

Medicinske sestre traže besplatne testove na covid: ”Zašto bismo bile jedini toac nečeg što se mora?”

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Brankica Grgurić iz Strukovnog sindikata medicinskih sestara izjavila je danas za N1 kako mislim da će covid potvrde u zdravstvenom sustavu stvoriti samo dodatne probleme i poteškoće.

Tko će ih kontrolirati? Opet će medicinske sestre morati kontrolirati ima li zaposlenik potvrdu, je li cijepljen. Htjela bih naglasiti da medicinske sestre nisu nikakvi antivakseri, ali naš ministar i poslodavci bi trebali znati kakvim kadrom raspolažu. One su cijepljene, na nekim odjelima i preko 80 posto. Medicinske sestre su bile bolesne i nitko ne priča o titru. Sestre su preko ljeta učinile dodatne napore jer žele zaštiti sebe i svoje obitelji”, rekla je, piše Net.hr

‘Jedini taoci nečega što se mora’

Iako, kaže Grugurić, predsjednik Vlade Andrej Plenković tvrdi da se nikog ne tjera da se cijepi, ona se pita kako covid potvrde nisu zapravo tjeranje na cijepljenje.

“Ali, ako ja moram imati covid-potvrdu, kao što je imam, što je to drugo mene tjerati da se cijepim mimo svojih uvjerenja? Zašto bi medicinske sestre bile jedini toac nečeg što se mora? Mi sigurno nismo maloumne da ćemo za sebe primijeniti manju zaštitu.

Ministar je možda zaboravio da smo radile po 24 sata jer smo iz naših ustanova morali dati sestre u druge ustanove. U našim bolnicama nisu ležale lutke, nego teški bolesnici za koje su brinule medicinske sestre”, kaže Grgurić.

Poručila je da imaju pravo na besplatno testiranje. “Mi ćemo se testirati, ako treba, svaki dan, ali mi plaćamo naše osiguranje i dopunsko osiguranje. Sukladno tome, kao i ostali građani, imamo pravo na besplatno testiranje protiv covida.”

Kaže da medicinske sestre ne razmišljaju o bolovanjima, ali ističe da se razmišlja o odlasku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari