METEOALARM IZDAO CRVENO UPOZORENJE: Zbog obilne kiše i jakog vjetra moguće su bujične poplave!

U nedjelju se na širem riječkom području, u Istri, te Gorskom kotaru očekuju izrazito obilne oborine zbog koje je Meteoalarm objavio crveno upozorenje

Danas će na Jadranu i u područjima uz Jadran cijeli dan biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu koja će na sjevernom dijelu i u gorskim područjima lokalno biti obilna. U ostatku unutrašnjosti bit će promjenljivo, poslijepodne uz više oblaka, a navečer i u noći mjestimice s kišom, javlja DHMZ.

Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima, na Jadranu umjereno, poslijepodne i jako jugo. Najviša temperatura na kopnu između 12 i 17, na Jadranu između 16 i 20 Celzijevih stupnjeva.

Zbog najavljene obilne kiše i mogućih bujičnih poplava DHMZ je putem Meteoalarma za područje Istre i Kvarnera objavio narančasto upozorenje.

Za cijelo priobalje, ali i šire zagrebačko područje, na snazi su žuta upozorenja zbog jakog vjetra. U Zagrebu bi mogao puhati brzinom do 65 kilometara na sat.

meteo11

(Meteoalarm)

U nedjelju će u većini krajeva biti oblačno i kišovito, vjetrovito i iznadprosječno toplo. Kiša će povremeno biti obilnija, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, dok će najmanje padati u Slavoniji. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, povremeno s olujnim udarima, a na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 22, u gorju malo niža.

Zbog izrazito obilnih oborina, za Istru, šire riječko područje i Gorski kotar objavljeno je crveno upozorenje. Najavljena je mogućnost bujičnih poplava, s obzirom da će ponegdje pasti i do 100 litara kiše po četvornome metru.

Narančasto upozorenje zbog jakog vjetra vrijedi za cijelo priobalje, a zbog kiše na širem karlovačkom području.

Za zagrebačko područje te Slavoniju i Baranju objavljena je žuta uzbuna, također zbog vjetra, koji će na mahove biti i olujan.

meteo22

(Meteoalarm)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari