MILA POMAŽE NORI: Na račun obitelji bolesne djevojčice sjelo preko 800.000 kuna

Djevojčica koja je novac dobila zove se Nora Kuserbanj, ima pet godina i boluje od spastične cerebralne paralize

Zaklada Nora Šitum na svojoj je Facebook stranici obavijestila kako je preko 800 tisuća kuna preostalih od akcije za Milu Rončević uplaćeno za humanitarnu akciju NORIN PRVI KORAK za liječenje spastične cerebralne paralize.

“Dragi naši, po nalogu nadležnog Gradskog ureda i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, prvih 811.600,00 kn preostalih od akcije za Milu uplaćeno je za prvu prijavljenu humanitarnu akciju za liječenje djeteta pod nazivom “NORIN PRVI KORAK” (za liječenje spastične cerebralne paralize). Nakon ove isplate, na računu Zaklade Nora Šitum preostao je iznos od 4.804.598,63 kn koji će se dalje rasporediti na humanitarne akcije za liječenje djece prijavljene na području cijele Hrvatske. Sretno maloj Nori”, objavili su iz zaklade.

Djevojčica koja je novac dobila zove se Nora Kuserbanj, ima pet godina i boluje od spastične cerebralne paralize. Njena jedina želja je – prohodati!

U posljednjih godinu dana napravila je nevjerojatne pomake u rehabilitaciji, zahvaljujući posebnim robotima s kojima svakodnevno vježba nekoliko sati. Cijena takvog vježbanja njezinim je roditeljima nedostižna pa s vremena na vrijeme organiziraju humanitarne akcije kako bi djevojčica mogla nastaviti s terapijom s ciljem da jednoga dana samostalno prohoda.

“Kad sam vidio mail, ništa mi nije bilo jasno. Nisam mogao vjerovati. Ajme meni, ajme meni, samo sam ponavljao sam sebi. 811.600 kuna, ma nemoguće. Nekoliko puta sam čitao, mislio sam da sanjam. Nema tih riječi kojima dovoljno možemo zahvaliti svim dobrim ljudima koji su pomagali malenoj Mili, pa tako pomogli i nama”, kazao je Norin otac, Denis Kuserbanj za 24sata.

Tri mjeseca Nora ide na terapije u Polikliniku Glavić gdje vježba svaki dan pet sati. Paralelno s tim, ide i u Polikliniku Polovina ponedjeljkom, srijedom i petkom, a četvrtkom na plivanje. Utorkom je dan za malo odmora.

Nora je za sad prošla dva ciklusa terapija po tri mjeseca, a kako kaže mama, neka djeca s istom dijagnozom prohodaju nakon petog ciklusa.

“Mi ne gubimo vjeru i nadu. Ona je mentalno super, tu nema oštećenja, slovka, spaja riječi, baš kao i njezini vršnjaci. Oštećena joj je motorika i tu treba našu pomoć” kaže Norina mama za 24sata.
Vijesti.hr
Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari