DANAS JE U VUKOVARU

Milanović: ”Ako se ne cijepite, život će vam biti jadan; Gledat će vas kao izopćenike”

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je u posjetu Vukovaru. Osvrnuo se na smjernice za poticanje modernizacije centraliziranih sustava grijanja i hlađenja.

“Samo malo pojašnjenje. Toplinarstvo, to je ono kad se griješ na toplanu. Neki koji su živjeli u gradovima u tim uvjetima nekad su se tako jedino grijali”, kaže Milanović, prenosi N1.

“Polako napuštamo te plinske bojlere. Kako doći do novog vrlog svijeta? Komplicirano je i skupo, ali rješenje su europski fondovi. Ovo je područje koje će zahtijevati agresivnu i kvalitetnu prijavu da bi se počeli grijati i hladiti na način, ne možda kao Kopenhagen, ali kao recimo Beč i Bratislava, koja nas je prešišala u tome. Važne su teme i ogroman je novac u Europskoj uniji”, kaže prenosi Index.hr.

 

Milanović se osvrnuo i na spor proces cijepljenja.

“Ne ide na silu. Ljudi vide da su na jedan način zaštićeniji. Gledaju, kalkuliraju, boje se i plaše se. Ne smatram da sam junačina zato što sam primio dvije doze cjepiva”, kazao je predsjednik.

Osvrnuo se na one koji se odbijaju cijepiti protiv korone. Kaže da će im biti teže živjeti jer će ih ostali gledati kao izopćenike.

“Život će vam biti jadan”, rekao je predsjednik.

“Moj sin je išao preko nekoliko granica na istok, to je procedura bože sačuvaj”, rekao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari