BRAVO ZA EKIPE

U ACI marinama Dubrovnik i Šimuni održane velike akcije čišćenja podmorja

Dvije velike akcije čišćenja podmorja u proteklom su tjednu organizirane u ACI marinama Dubrovnik i Šimuni

Za čistoću podmorja ACI marine Šimuni pobrinuli su se ronioci iz Ronilačkog centra Foka, dok su u ACI marini Dubrovnik snage udružili članovi ronilačkih klubova Dubrovnik, ABYSS i Kjerna. Ove sjajne ekipe su iz mora uklonile značajne količine otpada i tako dale izniman doprinos čistoći našeg podmorja i okoliša. To je ujedno i temeljna vrijednost ACI-ja, što potvrđuju i svjetski priznate Plave zastave u ACI marinama diljem hrvatske obale.

Čišćenje podmorja u ACI marini Šimuni provedeno je u nedjelju 13. lipnja, a u organizaciji čišćenja su sudjelovali i Grad Pag i Turistička zajednica Grada Paga. Uz to, iskusan tim iz Ronilačkog centra Foka već dugi niz godina održava plave akcije na području otoka Paga, a ovog su vikenda osim podmorja ACI marine također očistili i podmorje Kampa Šimuni. U sklopu ovih akcija organizirana je i edukacija o morskim konjicima, kako bi se što snažnije naglasio značaj brige o čistoći podmorja i biljnih i životinjskih vrsta koje žive u našem moru.

„U jutarnjim satima u nedjelju krenula je akcija čišćenja podmorja u marini, a trajala je više od tri sata. Podmorja su gotovo u potpunosti očišćena i vjerujemo da ćemo nastaviti s ovakvim akcijama na području Šimuna i ostatka otoka Paga, kako bismo naučili naše najmlađe da moramo čuvati naše podmorje“, rekao je Stipe Žunić, direktor ACI marine Šimuni.

S druge strane, čišćenje podmorja u ACI marini Dubrovnik održano je u četvrtak 17. lipnja, pri čemu su iz mora izvučene još veće količine otpada. Kolike su napore uložili ronioci triju klubova pokazuje i činjenica da je akcija trajala gotovo 4 sata.

„Briga o podmorju i zaštita okoliša neizostavan je dio naše poslovne politike, stoga svake godine organiziramo ovakve i slične akcije. Svjesni smo važnosti ljudskog utjecaja na okoliš te smatramo da ovakve akcije uvelike pridonose razvoju svijesti i odgovornosti za životnu sredinu u kojoj živimo i djelujemo“,  poručio je Leo Ajduković, direktor ACI marine Dubrovnik.

Velika ljubav i predanost ACI-ja prema moru i čistoći okoliša itekako je prepoznata i na međunarodnoj razini. To potvrđuju Plave zastave koje se viju u ACI marinama diljem Jadrana, a simboliziraju iznimnu čistoću okoliša te dokazuju odgovorno gospodarenje morem i obalnim područjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari