TEŠKA PROMETNA NESREĆA

Ministar Božinović potvrdio da je preminulo 12 osoba: ‘Radi se o grupi koja je planirala otići na hodočašće u Međugorje’

Povodom teške prometne nesreće na autocesti A4 ministar Davor Božinović se obraća novinarima

U povodu teške prometne nesreće na autocesti A4 održana je konferencija za novinare ispred varaždinske bolnice, a sudjelovali su, među ostalim, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

Na konferenciji je bila i zamjenica župana i načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Varaždinske županije Ivica Matošić, ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec te specijalist abdominalne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin prim. dr. sc. Ranko Stare.

‘Krenuo iz okolice Varšave’

“Dosta je putnika s teškim traumama. Razgovarao sam s predsjednikom Vlade koji je razgovarao s poljskim premijerom i izrazio mu sućut”, rekao je Božinović te potvrdio da je u bolnici preminula još jedna osoba te da je sada broj umrlih u nesreći dvanaest.

“Znamo da je autobus krenuo iz mjesta u blizini Varšave. Radi se o grupi koja je planirala otići na hodočašće u Međugorje”, dodao je.

“U autobusu je bilo 43 putnika. Angažirano je 16 timova hitne pomoći kao i brojni DVD-ovi, uz samu policiju. Provode se izvidi da vidimo zbog čega je došlo do ovog izlijetanja”, rekao je Božinović, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views