Ministar Jakovina: Neće biti poplava, sve simulacije govore kako vodostaji neće dosegnuti prošlogodišnju razinu

Foto: KAportal

Neće biti poplava, kazao je danas prilikom posjeta karlovačkom području ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina istakavši kako sve simulacije govore kako vodostaji neće dosegnuti prošlogodišnju razinu, prenosi KAportal.

Na pitanje novinara jesu li radovi na zaštiti od poplava zakašnjeli, Jakovina je rekao da sve službe rade svoj posao. Tvrdi da radovi na vodozaštiti u Karovačkoj županiji ne kasne.

Karlovac nije grad na četiri rijeke samo zadnje četiri godine, to je oduvijek, a u mandatu ove Vlade u Karlovačku županiju je upravo u cilju obrane od poplava uloženo 105 milijuna kuna, kazao je.

Riječ je o kontinuiranim radovima, sada se radi na rasteretnom kanalu Korana-Kupa, nakon toga se otvaraju nova gradilišta i Karlovac će biti zaštićen od poplava, istaknuo je Jakovina za posjeta radovima na rasteretnom kanalu u Gornjem Mekušju.

Naglasio je da će Karlovac biti maksimalno zaštićen od poplava u roku od četiri do pet godina, jer je riječ o velikim i sveobuhvatnim zahvatima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari