ČUDO S MERKURA!

Video | Mladom ocu troje djece presadili jetru: ‘Bio je u komi, tek jutros je shvatio da je dobio novi život!’

Organ je sinoć stigao iz Njemačke te je pacijent bio u teškom stanju. No sada se probudio, skinut je s aparata i oporavlja se. Tijekom noći transplantirali su još jednu jetru i novi organ dobila je umirovljenica. No dobrim vijestima nema kraja – prema Merkuru stiže još jedan organ i nada za još jedan život!

Sjajne vijesti stižu iz Kliničke bolnice Merkur – pacijentu o kojem smo jučer prvi izvijestili uspješno su presadili jetru!, piše Danas.hr.

I odlično se oporavlja. Riječ je mladom ocu troje djece iz Kistanja, a druga jetra jutros je dobila umirovljenica.

Anesteziologinja Jadranka Pavičić Šarić otkrila je kako je pacijent koji je prvi dobio jetru: “Prva translatacija protekla je za sad bez komplikacija, pacijent je dobro i budan te nije viša na aparatu za disaje. Stabilnih je vitalnih funkcija, a transplantirani organ za sad dobro reagira. Organ je stigao iz Eurotransplanta i to iz Njemačke”.

Kaže, pacijent je prije operacije bio u jetrenoj komi, u teškom općem stanju te nije boi svjestan da mu jetra dolazi. “Tek jutros, kad se probudio i kad je skinut s aparata za disanje, osvijestio da je dobio jetru i da je dobio novi život”, rekla je Jadranka Pavičić.

U šest sati ujutro počela je transplantacija i druge jetre koja je dovršne tijekom poslijepodneva. Pacijentica je dovedena u jedinicu intenzivnog liječenja, bila je to teža transplantacija, ali za sad sve ide svojim tijekom.

U međuvremenu je stigla još jedna dobra vijest – u Merkur stižu još jedan jetra i to iz Beča, organ se očekuje tijekom noći oko 4 sati ujutro te će još jedan tim za transplantaciju treći put u 24 sata raditi transplantaciju.

Na pitanje, koji je razlog njihova uspjeha, Jadranka Pavičić Šarić kaže: “Vjerujem da je glavni razlog timski rad i izvrsnost – kako kirurška, anesteziološka, intenzivistička i izvrsnost gastroenterologa. Ali prije svega to je zbog naše čvrste povezanosti gdje najvažniju ulogu imaju svi.”

Inače, prva jetra stigla su iz Njemačke, druga iz Nizozemske, a treća koja stižu su iz Beča, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari