PORAST BROJKI

Video | U Hrvatskoj za blagdane više turista nego lani: Neki su došli na odmor, a neki – udomiti psa

Gostiju iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Austrije je najviše. Očekuje se i rekordna zarada na ovom Adventu. Slobodnog smještaja u gradu gotovo i nema, a prosinac u cijeloj zemlji bilježi 17 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja nego lani

Fotografija za uspomenu na blagdane provedene u Zagrebu. Slobodnog smještaja u gradu gotovo i nema.

“Ovdje sam jer mi je muž preminuo ove godine i nisam htjela provesti Božić sama. Tražila sam putovanje s vodičem za samce, ne za parove. Došla sam preko agencije za samce”, rekla je Ann Jacobs, piše Danas.hr.

“Jučer sam imala rođendan i došla sam tim povodom. Ostajemo dva dana. Nismo imali što raditi jer je jučer sve bilo zatvoreno, ali pronašli smo otvoren restoran i večera je bila odlična, a ovdje je bila zabava”, rekla je Pamela Chemelil.

Gostiju iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Austrije je najviše. Očekuje se i rekordna zarada na ovom Adventu. Amy je rodom iz Kenije, ali sada živi u Mađarskoj.

“Ispunjena su moja očekivanja, ljudi su ljubazni. Sviđa mi se povezanost tramvajem. Čini se kao super mjesto za opuštanje na Božić”, rekla je Amy Shoniwa.

“Sretni smo jer smo ovdje. Sve je dobro, volimo ovaj grad”, rekla je Meryem Yucel.

Prosinac u cijeloj zemlji bilježi 17 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja nego lani. Najposjećeniji su Zagreb, Opatija, Split i Dubrovnik.

Nisu su se svi došli samo odmarati, neki su se u blagdansko vrijeme odlučili na plemenit čin, a zbog toga su preletjeli ocean i došli u Split.

“Mi smo iz Kanade i išli smo u Meksiko. Vidjeli smo je na internetu, a željeli smo udomiti psa. Pronašli smo je ovdje u skloništu i došli smo je udomiti”, rekao je Jeremy.

“O putovanju u Hrvatsku sanjala sam godinama. Prosinac je odlično vrijeme za posjetiti Hrvatsku”, rekla je Eva.

Ima i onih koji su se toliko zaljubili u Hrvatsku da su u Istri kupili kuću, udomili psa i Božić proveli uz more.

“Imamo i božićno drvce kod kuće, bilo je jako lijepo. Imamo kuću ondje”, rekla je Veronika.

“Moji roditelji žive ovdje već šest godina. Doselili su se u Hrvatsku i zbog njih dolazimo u Hrvatsku”, rekao je Brian.

“Na internetu objavljeno da je najljepše mjesto u Europi i zasad nas nije razočarala”, rekao je Cvetko.

U Hrvatskoj je blagdane odlučilo provesti više turista nego lani. Trenutačno u blagdanskom raspoloženju uživa gotovo 30 tisuća gostiju, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari