PRIČA SA SRETNIM KRAJEM

Mladu ženu trudovi uhvatili u gužvi na cesti: ‘Zapomaže, vrišti, a onda sam ugledao policajca Zvonimira…’

Ilustracija: Ivo Čagalj/Pixsell

Na kraju se rodio zdrav dječak – al njegov dolazak bio je sve samo ne uobičajen

Daniela Miočević iz Makarske 20. srpnja je rodila sina Marka Tonija, a njegov dolazak na svijet bio je “kaotičan”. Naime, Daniela je sa suprugom Denisom Palerom zapela u gužvi iz Omiša prema Splitu, a spasio ih je policajac na motociklu Zvonimir Vrkić.

“Tog utorka 20. srpnja supruga i ja smo ujutro bili u Splitu na Ginekologiji. Liječnica je rekla da se vratimo u Makarsku jer Daniela nije spremna za porod – to je bilo oko 13 – 14 sati.  Međutim, u 18 sati supruzi puca vodenjak i s obzirom na to da smo oboje pohađali pripreme za porod, znali smo da u roku od sedam sati on mora biti obavljen. Odmah sjedamo u auto, supruga na zadnje sjedište, i krećemo put Splita”, ispričao je novopečeni tata Denis za Slobodnu Dalmaciju.

Žena u gužvi zapomaže, vrišti

Zapeli su pred Omišem u ogromnu gužvu. Ženi curi vodenjak, zapomaže, vrišti. Denis u tom trenu vidi mladog policajca u uniformi kako kontrolira protok prometa. Stao je Denis ispred njega i govori mu kako će Daniela roditi ubrzo i da moraju što prije u bolnicu.  Šef je policajcu rekao da pusti gužvu i da moraju ženi pomoći. Vozio se na motoru policajac, a iza njega Denis.

Zvonimir je na motociklu uz zvučnu i svjetlosnu signalizaciju čistio gužvu na putu za Split, a iza njega, vrlo blizu motocikla, vozio je Denis dok je Daniela trpjela trudove. Do bolnice im je trebalo nekih 15-ak minuta.

“Ljudina je”

​Ispred zgrade Ginekologije čekalo ih je zdravstveno osoblje, a tko je njima javio da iz Omiša odnosno Makarske dolazi rodilja, ni danas Zvonimir i Denis ne znaju. Na kraju se rodio zdrav dječak.

Denis je komentirao policajca: “Što reći za Zvonimira? Ljudina, čovjek i pol, ovo je prijateljstvo za cijeli život i drago mi je da takvih ljudi ima”, zaključuje tata. Zvonimir je presretan što je pomogao paru, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari