MOST I SDP NAPUSTILI SABORNICU ZBOG HNB-a: Bučni sastanak Domoljubne koalicije iza zatvorenih vrata

Nakon što je Most napustio sabornicu i srušio kvorum Domoljubna je koalicija organizirala sastanak iza zatvorenih vrata. N1 je javio kako se čuje deranje

Nezadovoljni tumačenjem predsjednika Sabora Željka Reinera o razlozima zbog kojih se ni ovog petka neće glasovati o Izvješću o radu HNB-a u 2014., zastupnici Mosta i oporba demonstrativno su napustili sabornicu pa glasovanje o ostalim točkama zbog nedostatka kvoruma nije bilo moguće nastaviti.

Mostov Ivan Kovačić zatražio je tijekom glasovanja o ovotjednim raspravljenim točkama u ime svog Kluba zastupnika stanku kako bi upitali zašto se ni ovog tjedna ne glasuje o Izvješću HNB-a. Reiner mu je rekao da mu stanku ne može dati tijekom glasovanja. Dodao je također i da istu ne treba zbog toga tražiti pojasnivši da se o izvješću ne glasuje zato što je tijekom saborske rasprave o njemu bilo kontroverznih razmišljanja – treba li glasovati ili ga tek primiti na znanje.

“To pitanje ćemo uputiti nadležnom Odboru za Ustav da nam daju meritorno mišljenje”, rekao je Reiner.

Kovačić je potom upitao tko je zatražio mišljenje, a Reiner mu je uzvratio: “Ja, odnosno ja ću zatražiti mišljenje”.

Mostovci su potom demonstrativno napustili sabornicu, a u tome im se pridružila i saborska oporba.

“Kvorima nema pa ne možemo nastaviti”, zaključio je Reiner te nastavak sjednice najavio za 15. ožujka kada bi se trebalo rspravljati o prijedlogu proračuna za ovu godinu.

Uoči prekida sjednice Sabor je potvrdio nekolicinu ugovora i sporazuma kao i razrješenje člana Upravnog vijeća HERE.

Nakon prekida sjednice sazvan je sastanak Kluba zastupnika Domoljubne koalicije, a istu održava i Klub zastupnika Mosta. N1 javlja kako se iz prostorija u kojima se održava sastanak Domoljubne koalicije čuje glasno deranje.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari