MUKE PO HŽ-U

Video | Muke po HŽ-u! Pogledajte video: Putnicima zaglavljenima u Lovincu zbog kvara na vlaku, napokon stigao autobus

Napokon, oko 14.50 došao je autobus, pa radosti putnika nije bilo kraja

Vlakom na more, uz 40 posto popusta. Akcija je to koju je HŽ Putnički prijevoz oglasio na svojoj internetskoj stranici, a građani su jedva dočekali iskoristiti pogodnost ‘najjeftinijeg prijevoza na more’ kako bi se zaputili prema Splitu, a od tamo na koju drugu destinaciju na obali.

Putovanje se, međutim, pretovorilo u avanturu kada je na liniji Zagreb-Split oko 12 sati vlak ‘zakuhao’ te je došlo do puknuća cijevi, vjerojatno goriva a putnici su ostali čekati u mjestu Lovinac. Oko 12 sati izašli su iz vlaka i onda čekali zamjenski prijevoz.

“Bogu iza nogu, nema dućana, kafića”, kaže čitateljica koja je RTL-u dojavila vijest o nezgodi, a zaputila se vlakom prema Splitu te, s ostalim putnicima ‘zaglavila’ na željezničkoj stanici.

“Sjedimo u sve manjem hladu i čekamo autobuse koje će poslati po nas. Jedan gospodin je ljut, pokušava uhvatiti bus u Splitu za Pivat, par žena ‘hvata’ trajekte i katamarane na koje će zakasniti. Neki su ljuti, drugima je to avantura na koju su navikli s HŽ-om”, dodaje čitateljica.

Napokon, oko 14.50 došao je autobus, pa radosti putnika nije bilo kraja. Jedna je čitateljica RTL-ova Danas.hr javila da su dobro primljeni na željezničkoj stanici u Lovincu.

VIDEO Ovi su putnici krenuli na more, pa ‘zaglavili’ u Lovincu zbog kvara na vlaku:

Na stanici su im dali hranu i vodu, pa je “prženje” na suncu prošlo malo manje bolno. Putnica Mia za RTL je rekla da je moglo i gore. Upoznala je, kaže, kul ljude.

Djelatnici stanice Lovinac priskočili su u pomoć nesretnim putnicima.

“Skuhali su nam kavu, dali su nam pivo, grickalice, vodu pa se družimo, poslali su dva autobusa iz Knina po nas, ali pretpostavljam da nećemo prije 17 sati biti u Splitu, a trebali smo stići u 14 sati”, priča nam čitateljica.

“Svaka čast ljudima koji rade na željeznici, koji su nas u Lovincu ugostili, brinu o nama kao o maloj djeci. Kava, piće, pivo, voda, tješe nas. Takvim ljudima treba stvarno zahvaliti”, kazao je za RTL Nikola, jedan od putnika.

“Čak se i ugodno osjećam jer imamo piva, imamo kave, ali problem je što ću manje vremena provesti s curom. Pivo je popravilo sve”, kaže Petar.

Iz HŽ-a su za Danas.hr rekli da putnici mogu poslati reklamaciju na mail reklamacije@hzpp.hr zbog ovog slučaja. Međutim, djelatnica nije mogla dati informaciju hoće li HŽ putnicima vratiti novac za ovo nezaboravno putovanje, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari