200 INTERVENCIJA VATROGASACA

Na snazi crveni alarm: Na cestama se odvijao kaos, ogromno stablo palo na prometnicu, ljudi nisu mogli nigdje

Foto: Facebook / DVD Četekovac

Proteklog vikenda vatrogasci su zabilježili 200 tehničkih intervencija. Pretežito su uklanjali srušena stabla, telefonske stupove te podizali i sanirali krovove

Državni hidrometeorološki zavod objavio je kartu s upozorenjima izdanim za pojedine regije. Crveno upozorenje, koje signalizira izuzetno opasno vrijeme, izdano je za Riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić zbog jake i olujne bura s orkanskim udarima, osobito podno Velebita. Najavljeno je da će najjači udari vjetra biti 120 km/h.

Uglavnom zbog vjetra, narančasto upozorenje, koje najavljuje opasno vrijeme, izdano je za zapadnu obalu Istre, Sjevernu, Srednju i Južnu Dalmaciju te Gospićku regiju. Pored jakog vjetra u Gospićkoj regiji je ovo upozorenje na snazi i zbog poledice/snijega.

Preko 200 intervencija

Snažan vjetar i otežani vremenski uvjeti povećali su broj vatrogasnih intervencija, a županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac izvijestio je da je proteklog vikenda u PGŽ zabilježeno 200 tehničkih intervencija, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica u ponedjeljak.

Šćulac kazao je da su vatrogasci pretežito uklanjali srušena stabla, telefonske stupove te podizali i sanirali krovove.

“Uz ove tehničke intervencije, vatrogasci DVD-a Lokve i JVP-a Delnice u noći sa subote na nedjelju borili su se za požarom stambenog objekta te ovim putem skrećem pažnju na dodatan oprez u sezoni grijanja”, rekao je Šćulac.

Na području Primorsko-goranske županije u zadnja 24 sata zabilježeno je 14 tehničkih intervencija, a na intervencijama ukupno je angažirano 45 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Rijeka, Mali Lošinj, Crikvenica i Krk te DVD-a Kraljevica, San Marino i Klana, stoji u priopćenju.

Zbog vremenskih nepogoda intervencije su zabilježene i na području Virovitičko-podravske županije gdje su vatrogasci odradili devet tehničkih intervencija u kojima su sudjelovala 32 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Slatina te DVD-a Voćin, Orahovica, Četekovac i Čačinci.

Foto: Facebook / DVD Četekovac
Foto: Facebook / DVD Četekovac

Na području Karlovačke županije odrađeno je 12 tehničkih intervencija zbog obilnih padalina, a prema trenutno dostupnim podacima, na spomenutim intervencijama sudjelovala su ukupno 33 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Karlovac i Ogulin te DVD-a Debela Kosa, Duga Resa, Stara Sela, Jurovski Brod, Žakanje, Vojnić, Cetingrad, Belavići i Generalski Stol, prenosi Net.hr.

Foto: Facebook / DVD Četekovac

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari