HUMANITARKA USPJELA!

Video | Nakon godine dana, otac Mateo i osmero mališana u svom novom domu: ‘Sve je savršeno ispalo’

Prošlo je točno godinu dana od pokretanja humanitarne akcije “Dom za Dijaninu dicu” kojom se htjelo osigurati novi dom za obitelj prerano preminule Dijane Torić (37) iz Zadra. Više u video prilogu

Otac Mateo (45), koji je ostao s osmero djece, htio je mališanima pružiti ugodnije djetinjstvo.

Živjeli su u 60 kvadrata, a zahvaljujući donacijama ljudi iz cijele Hrvatske obitelj je kupila veću kuću. Od tada skupljeno je 2,6 milijuna kuna, sada je obitelj u njihovom novom domu.

RTL-ova reporterka Nikolina Radić bila je s obitelji koja ne može skriti veselje što napokon imaju dom dostojan mališana.

Razgovarali smo s Anom koja otkriva kako je u novom domu: “Prije smo imali manju kuću, u jednoj sobi spavale su cure, a u drugoj dečki. Sada imamo puno veću kuću i sada u sobama spavamo po dvoje. A ja sa sestrom Esterom. Jako sam sretna jer tu imamo veći prostor za učenje i igranje.”

Otac Mateo kaže da je novi dom dar za njihovu obitlej. “Hvala hrvatskom narodu, nemoguće je ispalo moguće! Preinake koje smo morali napraviti, ispale su savršeno dobro. Imaju predsoblja za učenje i sobe za spavanje s toaletima. Dobili smo skladan, lijep prostor, povezan od vrha do dna”.

Kaže, bio je bazen pa su ga zatvorili radi sigurnosti djece, ali ima prostora za vrt.”Možemo postaviti trampolin za igranje, to je divno!”.

Na pitanje, kakav je bio osjećaj kad su prvu noć prespavali, odgovara: “Osjećao sam se dostojanstveno, osjećao sam zahvalnost baš prema svima koji su pomogli, čitavom narodu. Lijepo sam spavao tu večer!”

Obitelj se već dogovorila i u kojem će kutku uskoro staviti božićno drvce, izvještava Nikolina Radić za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari